Toronto slaat opnieuw toe en strikt Price

Door

DavidPrice

De Toronto Blue Jays hebben opnieuw een flink slag geslagen. Volgens meerdere Amerikaanse media versterkt de ploeg zich met startende werper David Price. Eerder werd al korte stop Troy Tulowitzki binnengehaald.

De linkshandige werper kwam dit seizoen 21 keer in actie voor de Detroit Tigers. Van deze wedstrijden won hij er negen en gingen er vier verloren. Daarnaast noteerde hij 138 strikeouts en een ERA van 2.53 bij de ploeg uit Detroit.

Tulowitzki
Price is de tweede grote aankoop van de Blue Jays in zeer korte tijd. Eerder werd korte stop Troy Tulowitzki aangetrokken. Hij maakte gisteren meteen indruk met een homerun en twee doubles.

De Blue Jays hadden een ace als Price echt nodig. De ploeg is aanvallend het beste team in de Major League, maar staat op dit moment op een 23ste plek als het gaat om ERA. De ploeg krijgt gemiddeld meer dan vier runs (4.02) per wedstrijd tegen.

Price staat al jaren bekend als één van de beste pitchers in de Major League. De 29-jarige werper is bezig aan zijn achtste seizoen. Over zijn gehele loopbaan noteert hij een ERA van 3.13 met 95 overwinningen, 55 nederlagen en 1285 strikeouts. Aan het eind van het seizoen is Price een free agent.

Naast Toronto waren er een hoop andere teams geïnteresseerd in Price, namelijk de Los Angeles Dodgers, de Houston Astros, de New York Yankees en de San Francisco Giants.

American League East
De Blue Jays hopen dit jaar voor het eerst sinds 1993 weer eens de play-offs te bereiken. Het gat met de nummer één, de New York Yankees, bedraagt op dit moment zeven wedstrijden. De Baltimore Orioles staan met een achterstand van zes duels op een tweede plek in de American League East. Vanavond neemt Toronto het in eigen huis op tegen de Kansas City Royals, het beste team in de American League.

Cueto & Hamels
De werper is de derde pitcher in korte tijd die van team verandert. Eerder verkaste Johnny Cueto van de Cincinnati Reds naar de Kansas City Royals. Vannacht trokken de Texas Rangers drievoudig All-Star Cole Hamels aan.

Tigers
In ruil voor Price ontvangen de Tigers een aantal spelers, waaronder Daniel Norris. De 22-jarige Norris kwam dit seizoen vijf keer in actie voor de Blue Jays. Hij gooide 23 1/3 inning en noteerde één overwinning, één nederlaag, achttien strikeouts en een ERA van 3.86.

Foto: Twitter

1 Reactie
  1. Wouter van Willigen 8 jaar ago

    In de wildcard race staan de Jays 2.0 wedstrijden achter Minnesota.
    Ik durf mijn geld nu wel te zetten op een post-season Toronto.
    Ben eerlijk gezegd nog benieuwer hoe ver ze zullen gaan komen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen