Nicasio: ‘Blij dat ik nog in leven ben’

Door

Colorado Rockies-pitcher Juan Nicasio liet dinsdag voor het eerst weer van zich horen na het tragische incident wat hem overkwam op 5 augustus. Op die dag, in de wedstrijd tegen de Washington Nationals, raakte een hit van Ian Desmond hem vol op zijn gelaat.

Het werd meteen duidelijk dat deze hit serieuze problemen op zouden leveren. Nicasio bleef nadat hij geraakt was op de grond liggen en kwam niet meer overeind. Direct snelden de medici toe om hem te helpen. Uiteindelijk werd hij afgevoerd naar het Denver Health Medical Center.

Uiteindelijk werd hij direct geopereerd en bracht doctoren twee pinnen in zijn nek. Daarnaast werd er ook een kleine metalen plaat aan de achterkant van zijn nek aangebracht.

,,Ik ben echt blij dat ik nog in leven ben,” liet de 24-jarige pitcher weten. ,,Ik heb verhalen gehoord over mensen die dat ook hebben meegemaakt. Helaas kunnen een aantal van hen
het niet meer na vertellen.”

Nicasio liet verder weten alweer te denken aan een rentree in de MLB. ,,Het zal stapje voor stapje moeten, maar dat is wel waar ik weer naar toe wil groeien.”

Hieronder zie je het filmpje waarop de Nicasio de bal vol in zijn nek krijgt:

Ook leuk om te lezen