Jurickson Profar zegt definitief af voor WBC

Door

Texas Rangers Spring Training 2013

Hij werd door MLB.com uitgeroepen tot het grootste talent en werd daarmee de opvolger van Mike Trout. Jurickson Profar werd bovendien geselecteerd voor het Nederlands team om deel te nemen aan de World Baseball Classic in maart, maar heeft nu definitief besloten af te zeggen.

Zware beslissing

Al weken twijfelde Profar over de beslissing om, met een groot aantal jeugdvrienden, uit te komen voor het Nederlands team. Uiteindelijk bleek de kans om een plek op het roster van de Texas Rangers te winnen zwaarder te wegen en besloot Profar, die morgen twintig wordt, af te zeggen voor de WBC.

De tiener uit Curaçao krijgt in Spring Training de kans om zich opnieuw te bewijzen in het infield van de Rangers. De beoogde korte stop, Elvis Andrus, heeft inmiddels besloten wél deel te nemen aan het nieuwe WK met zijn vaderland Venezuela.

Dat betekent voor Profar kans op veel speeltijd in Spring Training en wanneer hij zich goed profileert, zouden de Rangers ervoor kunnen kiezen tweede honkman Ian Kinsler door te schuiven naar het eerste honk en Profar op het tweede honk te posteren. Vooralsnog lijkt de kans groter dat Profar, die vorig seizoen in zijn eerste slagbeurt in de Major League een homerun sloeg, het seizoen opent als utility infielder of in Triple-A.

Aderlating

Als het grootste talent in baseball afzegt, is dat voor elk team een aderlating. Al blijft er voor Nederland een sterke selectie over. Andrelton Simmons zal zeer waarschijnlijk op de korte stop positie gaan spelen en ook top prospects  Xander Bogaerts en Jonathan Schoop behoren nog tot het team. Technisch directeur Robert Eenhoorn gaf maandag in een gesprek met SportAmerika aan dat Profar een goede versterking zou zijn voor het team. “Hij is een exceptionele speler. Ik ben onder de indruk van zijn fysieke talent en in de bovenkamer zit het ook goed.”

Profar is helaas niet de eerste speler die officieel afgezegd heeft voor de Classic. Eerder meldden ook Rick van den Hurk, Didi Gregorius, Kenley Jansen, catchers Zarraga en Kieboom en ace Jair Jurrjens zich al af.

“Ik heb er zin in!”

Roger Bernadina is één van de spelers die gelukkig wel mee gaat. Hij vliegt aanstaande zondag naar Taiwan om zich daar bij het Nederlands team te voegen, dat dinsdag de laatste oefenwedstrijd speelt van het trainingskamp in Arizona. The Shark kan niet wachten. “De voorgaande editie heb ik moeten missen, maar ik heb van vrienden hele goede verhalen over het toernooi gehoord. Ik heb echt zin om dit jaar mee te doen!”

In Taiwan zullen ook spelers als Andruw Jones en Wladimir Balentien zich bij het team voegen. Voordat de eerste officiële wedstrijd op het programma staat (2 maart) wordt er in elk geval nog geoefend tegen Cuba.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen