Meester Meijer: Braun’s Wiedergutmachungs Schnitzels

Door

meetlatSoms bestraffend en genadeloos. De andere keer complimenteus en vleiend. In ieder geval altijd duidelijk en beargumenteerd. De acties en prestaties van de Amerikaanse sporters, coaches of sportploegen worden getoetst middels De Meetlat van Meester Meijer. Durven ze met hun rapportcijfer naar hun moeder?

Ryan Braun – 7

Milwaukee Brewers Photo DayRyan Braun kon bijna in de anonimiteit terugkeren in de MLB. Hoogstwaarschijnlijk heeft Derk Jeter al een SMS’je ontvangen van de verre velder van de Brewers. Dankzij de mededeling dat de Über-Yankee begonnen is aan zijn laatste seizoen kan de eeuwige dopingontkenner in alle rust werken aan zijn (hopelijk) cleane comeback.

Eerlijk is eerlijk, dat deed hij donderdag met klasse. Oké, het is nog maar Spring Training, maar wie tijdens zijn eerste at bat de bal gelijk over de hekken mept, laat zien dat hij van plan is met zijn knuppel te willen spreken. Een ander antwoord dan dat kan de inmiddels rechstvelder van Milwaukee ook niet geven.

Braun lijkt tot nu toe z’n plaats te kennen. Hij slikt de negatieve reacties van de baseballfans, stelt zich bescheiden op en geeft hand in eigen boezem-antwoorden, omdat hij weet dat hij veel Wiedergutmaschungs Schnitzels moet klaarmaken. De eerste smaakte best goed; zo’n two-run homer in een oefenpotje tegen Oakland.

New York Knicks – 3

Los Angeles Clippers v New York KnicksGoed nieuws voor Metta World Peace. De splinters die hij in z’n achterste had zitten vanwege langdurig bankzitten, kan hij er nu rustig uithalen. The artist formerly known as Ron Artest is niet langer lid van de oranje-blauwe brigade. Zijn blistertweet van afgelopen week was zo ongeveer het enige lachmomentje voor de Knicks, die kommer en kwel een hele nieuwe lading geven.

In tegenstelling tot hun NY-broeders uit Brooklyn, die wel degelijk aan het opkrabbelen zijn, is de ploeg van Mike Woodson heel lang geleden begonnen aan een vrije val, maar wanneer gaat die parachute open? Tot nu weigert ie behoorlijk dienst en zweven Melo en zijn collega’s ergens in een duister plekje van het universum.

Het is dolen in het kwadraat. Woodson is als een reisleider met een richtingsgevoel van een vrouw, de spelers hebben geen idee en het management tovert hoge hoeden uit een konijn in plaats van andersom. Kortom: onnavolgbaar en dat is best lastig als je verdwaald bent. Gelukkig hebben de Knicks altijd 2014-2015 nog…

Michael Vick – 5

Chicago Bears v Philadelphia EaglesMeteen dacht ik: ‘De New York Jets en Michael Vick, dat is een match made in heaven.’ De twee passen goed bij elkaar. Overigens niet om het niveau van het comedy capersteam van de NFL op te krikken.

Goed, Vick is wel een naam. Hij heeft ervaring, kan zelf een aardig stukje rennen, heeft een arm die wel oké is en zou best als mentor van broekie Geno Smith kunnen fungeren. Maar inmiddels is de man gepasseerd bij de Philadelphia Eagles. Voorbijgestreefd door Nick Foles. Tevens heeft hij meer hits moeten incasseren dan een profbokser.

Veel airplay voor Vick, mede door zijn dubieuze verleden, maar Phillie heeft hij mede door blessures toch ook niet op de kaart gekregen. Als ik Rex Ryan was en mijn toekomst als hoofdcoach zou afhangen van de meerwaarde van Vick, dan zou ik alvast de krant openslaan en bij de vacatures gaan kijken. Josh McCown lijkt een geschiktere kandidaat om de Jets echt een kwaliteitsimpuls te geven. De New Yorkers hebben al genoeg entertainers. Maar goed, soort zoekt soort.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen