Dubbele nederlaag voor Lakers in Milwaukee

Door

1recap1

Los Angeles Lakers @ Milwaukee Bucks 103-113

De Lakers hoopten in Milwaukee de zege in Minnesota een vervolg te geven. De Bucks weigerden echter mee te werken. Milwaukee verloor de laatste vier wedstrijden en wilde zo snel mogelijk uit dit dal kruipen. De Lakers zijn op hun beurt ook aan het stuntelen. Ze wonnen van de laatste vijf wedstrijden maar één wedstrijd. Die winst was misschien nooit geweest als de scheidsrechters beter op hadden gelet. Kobe Bryant maakte bij het laatste schot van Rubio een duidelijke fout, maar hier werd niet voor gefloten en dus pakten de Lakers de zege.

Bryant was in Milwaukee wederom het gesprek van de dag. Niet om zijn prestaties op het veld, maar wat er gebeurde na de wedstrijd. Kobe, die goed was voor dertig punten, kon de pers namelijk niet te woord staan omdat hij teveel last had van een blessure. Een hielspoor wel te verstaan. Hierdoor verliet hij het stadion op krukken. Een verontrustend beeld voor iedereen die de Lakers een goed hart toedraagt.

De wedstrijd tegen Milwaukee zullen de Lakers snel willen vergeten. Larry Sanders, de center van de Bucks had voor het eerst in zijn carrière een wedstrijd met meer dan twintig punten, hij eindigde op een totaal van 21. Monta Ellis was goed op dreef en kwam in de buurt van een triple-double. Hij zorgde voor 18 punten, negen assists en zeven rebounds. Aan de andere kant was Dwight Howard zeer belangrijk met vijftien punten en vijftien rebounds.

Indiana Pacers @ Dallas Mavericks 103-78

De .500 baarden van Dirk Nowitzki, O.J. Mayo, Vince Carter, Elton Brand en Chris Kaman kunnen er nog niet van af worden geschoren. De Mavs verloren namelijk van de Indiana Pacers en het was niet echt ‘close’. Dat kwam vooral door Paul George en Roy Hibbert. George, de All-Star van de Pacer,s eindigde de wedstrijd met 24 punten, zes assists en acht rebounds. Roy Hibbert deed het op zijn beurt ook niet verkeerd met zestien punten en elf rebounds.

Dirk Nowitzki was de enigste starter bij de Mavericks die meer dan tien punten had.

Sacramento Kings @ Phoenix Suns 117-103

DeMarcus Cousins liet weer eens zien waarom hij door de directie van de Kings nog niet op weg is gestuurd. Hij is een probleemkind, maar hij kan ook vreselijk goed basketballen. De center maakte gisteravond 34 punten, een ‘season high’ voor Cousins. Ook pakte hij daar veertien rebounds bij. Isaiah Thomas was ook zeer productief met 23 punten, acht assists en drie rebounds. Voor de Suns was het Luis Scola die het belangrijkste was met 25 punten en zeven rebounds. De Suns moesten het stellen zonder Martin Gortat en Jermaine O’Neal, die afwezig waren door blessures.

De overwinning was pas de derde uitzege van de Kings tegen teams uit de Western Conference.

Ook leuk om te lezen