NBA Playoffs Update #2 – Cavaliers & James verliezen Game 1

Door


De eerste wedstrijden van de NBA Playoffs zijn achter de rug. De eerste stappen naar de NBA Finals zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.


CAVALIERS VERLIEZEN EERSTE WEDSTRIJD


DE HEADLINES

Voor het eerst sinds 2012 verliest LeBron James een wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs. De Indiana Pacers begonnen ijzersterk en stonden al met zeventien punten voor na de eerste helft. Victor Oladipo leidde zijn ploeg met 32 punten. Turner, Bogdanovic en Stephenson maakten alle drie meer dan tien punten.

LeBron James behaalde wel een triple-double, maar heel indrukwekkend was hij niet. James miste vier vrije worpen en schoot 0% van achter de driepuntlijn in vier pogingen. Met 24 punten was The King wel topscoorder van zijn team. Alleen JR Smith speelde verder een prima wedstrijd van de Cavs met 15 punten en een schotpercentage van 54,5%.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

LeBron James maakt zich echter alles behalve zorgen. In de persconferentie verwees hij naar de Finals van 2016 toen hij met 3-1 achter stond tegen de Golden State Warrior. Zo liet James weten dat hij niet in paniek is.

Van woensdag op donderdagnacht om 01:00 uur Nederlandse tijd is de volgende wedstrijd van deze serie.


CELTICS WINNEN IN OVERTIME


DE HEADLINES

Gordon Hayward is nog altijd geblesseerd en ook Kyrie Irving is uitgeschakeld door een blessure. Zonder de twee beste spelers van de Celtics lag het voordeel bij de Bucks. Milwaukee wist hier in de eerste wedstrijd echter geen gebruik van te maken. Boston speelde een hele sterke wedstrijd waarin vier spelers meer dan 20 punten maakten.

Jayson Tatum maakte een prima play-off debuut met 19 punten, 10 rebounds en 4 assist. Hij is ook een van de vier spelers die langer dan 40 minuten speelden.

De wedstrijd was een echte nagelbijter. Met nog een halve seconde te gaan maakte Chris Middleton de gelijkmaker van ver achter de driepuntlijn om overtime in te gaan. Giannis Antetokounmpo was topscoorder van de wedstrijd met 35 punten, maar dat was niet genoeg. Vlak voor het einde van de wedstrijd moest The Greek Freak zelfs het veld nog verlaten met 6 fouten waarvan de laatste zeer discutabel was.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Van dinsdag op woensdagnacht is de volgende wedstrijd om 02:00 uur. De Boston Celtics hopen het goede begin voort te zetten terwijl de Bucks wraak willen nemen. Van Irving is het zeker dat hij de play-offs moet missen en de Celtics zullen er dus alles aan doen om zonder hem te winnen.


OK3 TE STERK VOOR UTAH


DE HEADLINES

Oklahoma City Thunder speelde een goede eerste play-off wedstrijd. Paul George was het meest indrukwekkend met 36 punten. PG13 verbeterde daarnaast zijn career high in gemaakte 3 punters in een play-off wedstrijd met 8 drietjes. Carmelo Anthony speelde zijn eerste play-off wedstrijd sinds 2013. Melo droeg bij met 15 punten terwijl Russell Westrbrook met 29, 13, 8 weer in de buurt was van een triple-double.

Donovan Mitchell maakte een opvallend play-off debuut met 27 punten, 10 rebounds en 3 assists. Die statline ziet er misschien wel redelijk uit maar zijn moment van de wedstrijd is niet in de box score te vinden. Spida Mitchell kwam terug in de wedstrijd, tegen het advies in van de trainer nadat er werd vermeld dat de rookie een blessure zou hebben. Mitchell weigerde de wedstrijd te verlaten. Hij speelde dus door zijn blessure heen in een poging OKC te verslaan. Het was echter niet genoeg en Thunder ging er met de overwinning vandoor.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Donovan Mitchell mag de volgende wedstrijd gewoon spelen. Jazz-coach Quin Snyder liet weten dat de blessure van Donovan niet ernstig is en dat hij de volgende wedstrijd gewoon weer speelt.

De volgende wedstrijd in deze serie is van woensdag op donderdagnacht om 02:00 uur Nederlandse tijd. Thunder zal proberen hun thuisvoordeel optimaal te gebruiken en 2-0 van de serie te maken.


ROCKETS HOUDEN T-WOLVES VAN ZICH AF


DE HEADLINES

De Rockets zijn het regulier seizoen geëindigd met het beste record in de NBA. Een hoge druk stond er dus op de ploeg met het bezoek van de jonge en ambitieuze Minntesota Timberwolves. Clint Capela was de man die voor punten zorgden aan het begin van de wedstrijd. James Harden nam de wedstrijd uiteindelijk over en eindigde met 44 punten als player of the day. Chris Paul had een statline van 14/3/4. Dat is niet heel bijzonder voor de ervaren point guard maar het was genoeg om Minnesota de hele wedstrijd in de achtervolging te houden.

De Timberwolves kwamen nog dichtbij in het vierde kwart maar wisten de achterstand niet meer in te halen. Terwijl vijf verschillende spelers van Minnesota meer dan 10 punten wisten te maken, viel sterspeler Karl-Anthony Towns zwaar tegen met maar 8 punten.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De Timberwolves zullen beter hun best moeten doen om The Beard af te stoppen. Daarnaast moeten ze alles uit de kast halen tegen dit ijzersterke Rockets team om 1-1 van de serie te maken.

De volgende wedstrijd tussen Minnesota en Houston is van woensdag op donderdagnacht om 03:30 Nederlandse tijd.

Ook leuk om te lezen