Knicks onderuit in Indiana, Portland te sterk voor Miami

Door

1recap1

New York Knicks @ Indiana Pacers

Het was een moeilijke avond voor de Knicks in Indiana, zonder hun ster Carmelo Anthony konden ze niks inbrengen tegen het beste defensive team uit de NBA. Voor de 7e keer in 12 wedstrijden werd er verlies geleden, dit keer met 81-76. Het was voor de Pacers een speciale avond in het Bankers Life Fieldhouse deze donderdag. Nadat de 2012 Naismith Hall of Famer: Reggie Miller toegejuicht was door het Indiana publiek, was de wedstrijd opzich ook bijzonder. De Pacers hebben in twee dagen de twee beste teams uit het oosten(Heat en Knicks) onder de 80 punten gehouden. Door deze twee overwinningen staat de ‘winststreak’ nu op 9 wedstrijden, het langste sinds het seizoen ’02-’03.

De overwinning is vooral te danken aan het goede spel van Paul George(24 punten, 11 rebounds en 5 assists), althans dat is de mening van coach Frank Vogel. In een interview na de wedstrijd kwam de vraag wat hij van George deze wedstrijd vond, zijn antwoord was: ‘Bijzondere prestaties, na bijzondere prestaties, na bijzondere prestaties. Hij is onze leider in de verdediging, wat op dit moment het beste is, en jongens omarmen die identiteit’.

Miami Heat @ Portland Trail Blazers

Voor de tweede keer op rij verliest het team van Erik Spoelstra een uitwedstrijd in de NBA, nadat de Pacers ze dinsdag met 10 punten versloegen, waren het nu de Trail Blazers die te sterk waren voor de Heat, het werd 92-90. Nicolas Batum was met 28 punten, 7 rebounds en 5 assists de grote man bij de Blazers. Lamarcus Aldridge had een sterke avond met 20 punten en 15 rebounds.

Bij de Heat wist LeBron James voor het eerst in 54(!) niet de 20 punten te behalen. Hij bleef steken op 15 punten, 10 rebounds en 9 assists.

In de laatste seconde kwam er nog wel een driepuntschot van Mario Chalmers, maar de bal ging via de binnenkant van de ring hard omhoog. Winst dus voor Portland.

Dallas Mavericks @ Sacramento Kings

De Mavericks hebben na overtime weer eens gewonnen, na 4 nederlagen op rij was het donderdagavond eindelijk weer eens feest in de kleedkamer van Dirk Nowitzki en collega’s. Het scorebord vertelde ons dat de uitslag 102-107was. Vooral O.J. Mayo(24 punten, 10 rebounds en 5 assists) en Vince Carter(23 punten) waren belangrijk voor de Mavs. Bij de Kings was Demarcus Cousins ook belangrijk, maar niet zoals hij zou willen. Met nog zo’n 40 seconden te gaan, kon Cousins zijn emoties niet meer inhouden en dus gaf hij Vinsanity een klap in z’n gezicht. Dit leverde hem een Flagrant Foul 2 op en hij moest dus het veld verlaten. Hij verloor dus niet alleen z’n controle, maar misschien ook wel de wedstrijd.

Ook leuk om te lezen