Heat pakt 2-0 voorsprong op Bobcats

Door

BannerPlayoffs

Lang leek het er op dat de Charlotte Bobcats wel eens voor een verrassing konden zorgen op woensdag, maar de ervarenheid van de Miami Heat stak daar een stokje voor. Met nog maar iets meer dan een seconde op de klok konden de Bobcats de stand gelijk trekken en extra tijd forceren. Dwyane Wade gaf Charlotte echter niet eens de kans om schotpoging te ondernemen door de bal te stelen en de wedstrijd daarna op slot te gooien vanaf de vrijeworplijn: 97-101.

birdman

Wade was uiteindelijk goed voor vijftien punten en Chris Bosh had met twintig punten een flink aandeel in de zege. Door de wedstrijd heen was het echter LeBron James geweest die de titelverdedigers op  zijn schouders nam. The King noteerde 32 punten en deelde acht assists uit, ondanks de soms illegale manieren van de ‘Cats om hem af te stoppen.

Michael Kidd-Gilchrist had een onkarakteristiek goede offensieve avond voor Charlotte. De perimeterspeler die het normaal vooral moet hebben van zijn verdediging, zette twintig punten en tien rebounds op het scorebord. Al Jefferson, normaal gesproken de belangrijkste offensieve man aan de kant van de Bobcats, noteeerde achttien punten (mede door een geblesseerde voet). Het was echter niet genoeg voor de zege. Zelfs dit block van Gerald Henderson mocht niet baten.

Recap:

Ook leuk om te lezen