Fantasy Factory: Trading Places

Door

fantasy factory

In dit artikel wordt de wereld van fantasy basketbal besproken, waarin strategie vaak aan actueel basketbalnieuws wordt gekoppeld. Deze en de komende weken gaat het om het maken van trades. De trade deadline in fantasy is nog maar drie weken van ons verwijderd. De daadwerkelijke trade deadline is 20 februari. Wat valt er nog te verwachten en wat zouden de effecten kunnen zijn op de fantasywaarde van de spelers?

Mogelijk Trade: Kyle Lowry
Ik vind het moeilijk voor te stellen dat de Toronto Raptors van Lowry af willen. Hij speelt als een All-Star en is een van de redenen dat de Canadese club de derde plek in de Eastern Conference bezet. Toch valt zijn naam al het gehele seizoen in verschillende geruchten en in Greveis Vasquez denkt de club wellicht een waardig vervanger in huis te hebben. Het is daarom geen gek idee Vasquez alvast te picken. Want als Lowry vertrekt zal hij een uitstekende bron van assists zijn. De waarde val Lowry zal afhankelijk zijn van zijn nieuwe team.

Mogelijke Trade: Omer Asik
Asik is in maart waarschijnlijk geen speler meer van de Houston Rockets. Er zijn genoeg teams geïnteresseerd in de lange center, die goed is voor een double-double met een hoog schotpercentage. In diepere leagues een waardevolle toevoeging. Zijn percentage vrije worpen is een doorn in het oog.

Mogelijke Trade: Pau Gasol Minnesota Timberwolves v Los Angeles Lakers
De Suns hebben de Los Angeles Lakers een week geleden laten weten niet langer interesse te hebben in Gasol, maar dat betekent niet dat Gasol over een paar weken nog in het goud-paars speelt. Gasol voldoet aan alle voorwaarden binnenkort van club te verwisselen: hij heeft een aflopend contract, de Lakers spelen een verloren seizoen en hij is het type speler dat een team met play-off aspiraties net dat laatste zetje kan geven. Gasol voor Asik en draftpicks? Zijn waarde zal iets kunnen dalen, maar dat is afhankelijk van zijn nieuwe club. Jordan HIll en rookie Ryan Kelly zouden op meer speeltijd kunnen rekenen.

Mogelijk Trade: Evan Turner, Thaddeus Young
De Philadelpia 76ers begonnen het seizoen goed met overwinningen op de Miami Heat en de San Antonio Spurs, maar zijn inmiddels afgedaald naar de dertiende plek in het oosten met een 15-35 record. Young wil het liefst play-offs spelen en Turner is een speler die de club al langere tijd in de etalage heeft staan. Mocht een van de heren vertrekken zal dat verlies waarschijnlijk intern worden opgevangen. Let daarom op Tony Wroten, die al eerder in het seizoen liet zien veel waarde in fantasy te hebben. Ook Nerlens Noël zou zomaar eens waardevol kunnen worden, hoewel het aannemelijker lijkt dat hij dit seizoen niet meer in actie komt.

Mogelijke Film die je aan het lachen maakt: Trading Places

Fantasy Baas van de Week: John Wall
Johnnyboy had een spectaculair weekje, waarin hij een ware dief was. In drie wedstrijden wist hij maar liefst dertien maal en bal te stelen van een onschuldige opponent. Hij hield de buit lang niet altijd voor zichzelf. Hij deelde die graag met zijn teamgenoten, gemiddeld 9.7 keer per duel. Tegen San Antonio beleefde de deelnemer aan de dunkcontest zijn hoogtepunt. Bekijk en luister naar fantastisch commentaar in dit filmpje.

Fantasy Dwaas van de Week: George Hill
Ik ben geen fan van Hill. De stoere point guard van de Indiana Pacers laat het soms simpelweg afweten en dat stoort. Deze week nam hij slechts twintig schoten en daarvan raakte hij er maar zes. En waar Wall juist hele actieve handjes had, kwam HIll niet verder dan een enkele steal. Hill speelt bij een van de beste teams in de league, maar is op het gebied van fantasy een van de slechtste startende point-guards, 28ste op de Player Rater. En naar mijn mening ook realiteit. Wat denk jij? Reageer hieronder of via Twitter @dvankooten.

Foto: GettyImages

1 Reactie
  1. Daan 9 jaar ago

    George Hill reageert zelf met een monsterpot: 37-9-8 met twee steals en een block. Lekker pik.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen