Leonard laat James hard werken voor zijn scores

Door

San Antonio Spurs v Miami Heat - Game One

Het was zijn eerste wedstrijd ooit in de NBA Finals en hij stond tegenover de beste basketballer van dit moment. Spurs’ forward Kawhi Leonard heeft de ondankbare taak om LeBron James te verdedigen, maar speelde in de 92-88 Game 1 overwinning alsof hij al jaren meeloopt. “Ik probeer voor hem te blijven en hem geen eenvoudige baskets te geven.”

bannerfinalsaf

“Leonard liet hem hard werken”, zei Spurs coach Gregg Popovich na de wedstrijd. “Niemand kan LeBron James stoppen, maar door hem te laten werken en hier en daar een pass te ontnemen, is erg belangrijk. Kawhi did the best job he could.”

James eindigde de wedstrijd met achttien punten, achttien rebounds en tien assists, maar Leonard, met de hulp van double-teams, maakte het leven van The King binnen de lijnen moeilijk. Zo miste James vier van zijn vijf driepunters en had hij twee turnovers. Hij ging slechts vier keer naar de vrije worplijn, terwijl dat 8.5 was in zijn laatste zestien wedstrijden.

Leonard is drie centimeter kleiner dan James en geeft in gewicht twaalf kilo op. Hoe probeert hij dat te compenseren? Bij ESPN Sports Science weten ze meer:

Lees ook: VIDEO Spurs overklassen Heat on offense

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen