NBA Update: Garnett stopt zonder Pierce en Rondo danst

Door

Boston Celtics v Philadelphia 76ers - Game ThreeDe Kevin Garnett-liefhebbers mogen de Brooklyn Nets zeer dankbaar zijn dat ze ook Paul Pierce in de grote ruildeal opnamen. Zonder zijn Celtics-maatje zou KG met vervroegd pensioen zijn gegaan, zegt hij tegen het Chinese Sina Sports.

“Zonder Pierce was ik gegarandeerd gestopt. Ik zou geweigerd hebben om te vertrekken uit Boston zonder hem”, aldus The Big Ticket. De twee zijn al beste maatjes sinds hun tienerjaren en zijn voornemens om hun succesvolle carrieres samen af te sluiten in Brooklyn. Wat romantisch!

Rivers beticht Ainge van liegen
Het vertrek van ex-Celtics hoofdcoach Doc Rivers was er een van grote schimmigheid. De deal met de Los Angeles Clippers was dan weer rond en dan weer niet. Ook Danny Ainge, Celtics-president, deed een duit in het zakje. Hij verklaarde eerst dat Boston Rivers graag had willen houden, maar dat hij geen zin had in het herbouwen van de selectie. Volgens Rivers vond Ainge dat ook de beste oplossing, maar deed hij naar de buitenwereld lijken alsof de coach degene was die wegliep. Rivers zegt daar tegen WEEI Radio het volgende over: “Ik was erg teleurgesteld dat Danny die uitspraken deed. We waren met zijn tweeën in de kamer, dus alleen hij en ik weten hoe het zit. We weten allebei dat de zaak anders in elkaar zit dan dat hij naar buiten heeft gecommuniceerd.”

Rondo gaat los op bruiloft
Dan wat vrolijk Celtics-nieuws: Brandon Bass is afgelopen weekend in het huwelijksbootje getreden. Ploeggenoten en andere NBA-spelers ontbraken uiteraard niet. Boston-superster Rajon Rondo is tijdens wedstrijden de man die doorgaans over het parket zweeft als een volleerd tangodanser. Tijdens de bruiloft van ploeggenoot Brandon Bass ziet het er op de dansvloer allemaal wat minder soepel uit. Wellicht speelt het herstel van zijn afgescheurde knieband mee.

Olajuwon wil Durant en Griffin postmoves leren
Vele grootheden kwamen al bij The Dream in de leer. Dwight Howard, Yao Ming, Kobe Bryant, LeBron James en A’mare Stoudemire luisterden graag naar de tips van voormalig topcenter Hakeem Olajuwon. In een interview zegt hij graag met Kevin Durant en Blake Griffin aan de slag te willen om hun postmoves te verbeteren. Gezien de progressie van King James en The Black Mamba na hun trainingsuitstapje is het de twee wel aan te raden. Hier onder het volledige interview.


Overig nieuws:
– Wederom een nieuw hoofdstuk in de Lamar Odom-saga. Waar hij zich gisteren vrijwillig liet opnemen in de afkickkliniek meldt People Magazine nu dat hij slechts een dag later alweer vertrokken is met een assistent. Opmerkelijk, aangezien hij volgens TMZ sinds mei elke dag voor minstens achthonderd dollar aan poedertjes naar binnen snuift.
Gilbert Arenas dan, ook zo’n zware jongen met een pittig crimineel verleden. Dit keer is hij aangeklaagd vanwege het bezit van 45 kilo vuurwerk. De eis is niet mals: 10.000 dollar boete en mogelijk een jaar cel.
– Voor Oklahoma City Thunder is de arrestatie van de 25-jarige guard DeAndre Liggins voldoende om hem te ontslaan. Liggins zou vriendinlief hebben afgetuigd in het bijzijn van hun tweejarige zoontje.
– De Minnesota Timberwolves twijfelen of ze de teamoptie op Derrick Williams, nummer twee in de 2011-draft, voor 2014-2015 willen lichten. Zijn prestaties laten nogal te wensen over en het bedrag dat hij in zijn laatste contractjaar eventueel gaat verdienen is ook niet mals: 6,4 miljoen dollar. Dat kan de Wolves richting de luxury tax duwen, iets waar ze geen trek in hebben.
– Ook gisteren werd er uiteraard weer gespeeld tijdens EuroBasket 2013. Onze zuiderburen boekten hun tweede zege en Duitsland, dat eergisteren nog verrassend Frankrijk versloeg, ging ten onder tegen Oekraïne. Hier volgen de uitslagen:

Poule A
Duitsland – Oekraïne 83-88
België – Groot-Brittannië 76-71
Frankrijk – Israël 82-63

Poule B
Montenegro – Bosnië-Herzegovina 70-76
Letland – Litouwen 59-67
Macedonië – Servië 89-75

– Geblockt worden door een mannetje van 1,62m is geen pretje, helemaal niet als je een NBA-speler bent. Het overkwam Kyle Lowry, speler van de Toronto Raptors. Zijn schotpoging wordt weggeveed door Kevin Hart, de acteur/komediant die de laatste twee jaar verkozen is tot MVP bij de All Star celebrity game. Check de video.


Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen