Bosh schiet James-loos Miami in slotseconde voorbij Blazers

Miami Heat v Brooklyn NetsZonder LeBron James had de wedstrijd tussen Miami Heat en de verrassende lijstaanvoerder in de NBA, Portland Trail Blazers, iets minder allure – een spektakelstuk werd het echter toch. Nooit was er een ruim verschil tussen beide teams en dat zorgde voor een ultieme climax: de uitblinkende Chris Bosh bezorgde van ver buiten de driepuntslijn in de laatste seconde de 108-107 overwinning voor zijn Miami Heat.

Lang zag het er niet naar uit dat de verdedigend kampioen met de zege zou gaan lopen. De Blazers namen sloegen voor een rust een gaatje en konden dat tot aan het laatste kwart vasthouden. Op Chris Bosh stond echter geen maat deze avond. Hij laat maar liefst 37 punten noteren (15-26 FG), waaronder drie rake driepunters uit drie pogingen en vier vrije worpen. Hij pakt daarnaast ook nog een tien rebounds. Die zijn hard nodig zonder sterspeler LeBron James, die zijn team zowel in punten- als reboundgemiddelde per wedstrijd leidt.

Bij de Blazers maakt met name Wesley Matthews het mooie weer vroeg in de wedstrijd. Hij raakt maar liefst vijf driepunters. Bij LaMarcus Aldridge en Damian Lillard gaat het met horten en stoten. Beiden scoren uiteindelijk respectievelijk 22 en zestien punten. Met name het verschil van scores in de paint is aanzienlijk: zestig voor Miami en slechts 32 voor Portland. In de slotseconden lijkt er niets aan de hand als Nicolas Batum met nog zeven seconden te gaan twee vrije worpen raakt en Portland nog een fout te geven heeft. Op onverklaarbare wijze doen de Blazers dat niet en mag Bosh open aanleggen voor de driepunter. Dat doet hij fabelachtig.

Tip-Off
Voor de tweede keer in een paar dagen tijd gaan de Brooklyn Nets kansloos ten onder tegen de ijzersterke Indiana Pacers met 105-91. De jonge benen van Paul George en Lance Stephenson zijn te sterk voor de ervaring –en kreupelheid- van de mannen van Jason Kidd. De prestaties van Kevin Garnett worden met de wedstrijd schrijnender. Zonder stootkracht in het frontcourt gaat deze selectie nooit van zijn leven de play-offs halen. Lopez is out voor de rest van het seizoen en ook Blatche ontbreekt al twee wedstrijden vanwege persoonlijke problemen. Krijgt Kidd het nog op de rails?

Three Point Play

• De miserie gaat maar voort bij de Cleveland Cavaliers. Nadat gisteren al bekend werd dat het verhaal-Bynum ten einde is, werd er gisteren op opzienbarende wijze verloren van de Boston Celtics. Als de Celtics halverwege de wedstrijd met maar liefst 22 punten de wedstrijd leiden, is daar ineens wonderkind Kyrie Irving. Haast eigenhandig brengt hij zijn team weer terug in de wedstrijd. In het laatste kwart kunnen de Cavaliers zelfs nog zegevieren, maar bij de twee beslissende aanvallen wordt uitgerekend man on fire Irving niet betrokken. Gepruts is het gevolg en daarom een verdiende nederlaag: 103-100.

• Zonder Al Horford begonnen de Atlanta Hawks stroef aan de wedstrijd tegen de Charlotte Bobcats. Zoals traditiegetrouw deze week mondde ook deze wedstrijd voor de Hawks weer in een overtime uit. In de vorige twee wedstrijden was dat ook al het geval. Daar is tegen de Bobcats echter wel een circusschot van Pero Antic voor nodig. Een monsterwedstrijd van Al Jefferson (24 punten, 23 rebounds) kan niet voorkomen dat de Bobcats uiteindelijk met 116-118 onderuit gaan.

830328641

• Machteloosheid. Dat is het woord dat veel wedstrijden van de Chicago Bulls momenteel symboliseert. Het lijkt wederom een seizoen van blessures te worden. Zonder Rose en Deng hoeft geen enkel team de Bulls te vrezen. In deze wedstrijd tegen de Dallas Mavericks is dat maar al te duidelijk. Na het eerste kwart is het al 30-19 en dat gat is bij rust zelfs nog veel groter. In het slot doen de Bulls in hun thuishaven nog iets terug, maar een wedstrijd is het nooit geweest. Bij 105-83 is de afstraffing ten einde.

Stat of the Night
Chris Bosh: 38 MIN, 37 PTS, 10 REB, 1 ASS, 2 STL, 2 TO, 15/26 FG, 3/3 3PM, 4/4 FT

Tergend langzaam, maar uiteindelijk valt hij binnen voor Jeff Green.