Rockets, Harden

NBA Recap: Harden verslaat Oladipo, LaVine schittert bij Bulls

MAANDAG 5 NOVEMBER

ROCKETS ZETTEN WINNENDE REEKS DOOR

Na een slechte seizoensstart hebben de Houston Rockets voor de derde keer op rij gewonnen. In Indiana werden de Pacers met 98-94 verslagen. Uitblinker bij Houston Rockets was zoals gewoonlijk James Harden. Harden was goed voor 28 punten, waaronder een cruciale driepunter in het vierde kwart. Chris Paul scoorde slechts 9 punten, maar had met 13 assists toch een aandeel in de zege. Naast Harden en Paul waren ook Clint Capela en James Ennis belangrijk voor de Rockets met 18 en 13 punten.

Na overwinningen op de Celtics, Bulls en Knicks waren de Pacers op zoek naar hun vierde overwinning op rij. Aan de prestatie van sterspeler Victor Oladipo lag het niet. Oladipo was goed voor 28 punten en scoorde cruciale punten in de laatste minuten van de wedstrijd. Ook Domantas Sabonis speelde een sterke wedstrijd met 17 punten, 8 rebounds en 5 assists. Echter scoorden alleen Tyreke Evans en Bogdan Bogdanovic meer dan 10 punten en zodoende kwamen de Pacers te kort voor de overwinning.

LAVINE SCOORT CAREER HIGH

Zach LaVine gaat rustig door met het spel dat hij eerder dit seizoen al liet zien. Op bezoek bij de New York Knicks wonnen de Chicago Bulls na 2OT met 116-115. LaVine nam van de 116 punten er 41 op zijn rekening, een nieuw persoonlijk record.

Bij de Knicks speelde rookie Allonzo Trier andermaal een sterke wedstrijd. Vooral de tweede helft blonk Trier uit. Trier was goed voor ook 21 punten, waaronder een belangrijke driepunter in het vierde kwart. Ook Enes Kanter speelde een goede wedstrijd. Kanter pakte 24(!) rebounds, scoorde 23 punten en gaf 7 assists.

De echte uitblinker was toch Zach LaVine. Ondanks enkele aparte schotkeuzes wist LaVine 10 van de 14 punten te maken die Chicago scoorde in overtime. Door deze overwinning staan de Bulls nu op 2-8. De Knicks doen het nog iets beter met een record van 3-7.

MURRAY SLOOPT CELTICS

Niet alleen Zach LaVine behaalde afgelopen nacht een career high, maar ook Jamal Murray haalde met 48 punten in de thuiswedstrijd van zijn Denver Nuggets tegen de Boston Celtics een career high. De wedstrijd in Denver werd na een stroef eerste kwart met 115-107 gewonnen door de Nuggets.

Murray probeerde in de slotseconden van de wedstrijd nog tot 50 punten te geraken, maar slaagde daar niet in. Het leverde wel een geïrriteerde Kyrie Irving op, al wilde hij er na de wedstrijd geen groot item van maken en feliciteerde hij Murray met zijn nieuwe record.

De Denver Nuggets doen het dit seizoen tot dusver uitstekend. Met een record van 9-1 staan ze gedeeld eerste met de Golden State Warriors. In eigen huis hebben de Nuggets alle zes wedstrijden gewonnen. Het betekent voor het team van coach Micheal Malone de beste seizoensstart sinds 1976-77.

Bij de Boston Celtics moest het geweld van Kyrie Irving komen. De point guard begint zijn ritme steeds beter te vinden en eindigde de wedstrijd dan ook met 31 punten. Hij scoorde 13 van zijn 17 pogingen tot een score.

CLEVELAND LAAT OVERWINNING IN SLOTSECONDEn LIGGEN

Met nog 42 seconden op de klok leek het al zo gehavende Cleveland eindelijk weer eens een overwinning te behalen. De Cavaliers stonden op dat moment nog voor met 100-95 tegen de Orlando Magic. Na het verlies van LeBron James, het ontslag van coach Ty Lue, de vertrekwens van  J.R. Smith en de slechte resultaten konden de Cavs wel weer eens een opsteker gebruiken. De wedstrijd eindigde na een jumpshot van Evan Fournier in een deceptie voor de Cavs: 100-102 in het voordeel van de Magic.

Evan Fournier miste vlak daarvoor nog een schot om er 100-97 van te maken. Aaron Gorden pakte echter de offensive rebound waardoor Fournier nog een kans kreeg, en de Magic op drie punten achterstand bracht. Een steal van D.J. Augustin na een slechte pass van Jordan Clarkson leidde twee vrije worpen voor Augustin in, die hij beide wist te verzilveren: 100-99.

Vervolgens was het Fournier zelf die de bal uit de handen van Kyle Korver wist te risten, waarna er ook op hem een overtreding werd gemaakt. Fournier miste de tweede en daarmee was het met nog 13 seconden op de klok 100-100. George Hill kreeg met nog 2.2 seconden op de klok dé kans om de winst voor de Cavaliers te verzekeren, maar een scherpe Nikola Vučević wist het schot te blokkeren. Vervolgens maakt Fournier er in de slotseconden nog 100-102 van.

Ook Aaron Gordon speelde een goede wedstrijd bij de Magic. Hij scoorde 9 van zijn 15 schotpogingen en haalde 23 punten en 9 rebounds. Bij de Cavs scoorde George Hill 22 punten en schoot 10 van zijn 12 schotpogingen raak.