Pacers verrassen Heat in eigen huis

De Indiana Pacers hebben dinsdagnacht voor een daverende verrassing gezorgd. Op bezoek in Miami werden de Heat met 78-75 verslagen en werd de stand in de serie hiermee gelijk getrokken: 1-1. Het circus reist nu af naar Indiana voor Game 4 en 5.

De overwinning was verdiend te noemen, hoewel de Pacers niet vier kwarten lang konden overtuigen. Het grote verschil bleek aan het einde van het vierde kwart te zitten in de fitheid van beide ploegen. Waar de thuisploeg (nu nog meer) afhankelijk was van LeBron James en Dwyane Wade, mede dankzij de afwezigheid van de geblesseerde Chris Bosh, kon Indiana leunen op de teamspirit.

,,We hebben deze game echt als team gewonnen,” vond Pacers-coach Frank Vogel. ,,Dat is de manier die wij nodig hebben om de Heat te kunnen verslaan. Hier hebben we het voor de serie over gehad en vandaag blijkt dat uit te komen.”

Toch zal ook hij zijn vraagtekens hebben gehad bij de aanvallende uitvoering van zijn ploeg. Liefst 24 van de 29 schoten werden in het laatste kwart gemist. Omdat Miami er niet van kon profiteren, bleef dit extreem lage schotpercentage zonder consequenties.

,,Ik weet dat ik het team heb laten zitten,” concludeerde James na afloop. In het vierde kwart, met minder dan een minuut op de klok, miste hij cruciale vrije worpen op het moment dat hij zijn ploeg langzij kon brengen. ,,Ik heb de jongens beloofd dat ik het goed zal maken in de komende wedstrijden,” aldus James, die goed was voor 28 punten.

David West was de belangrijkste man bij de bezoekers met 16 punten en 10 rebounds. De serie gaat donderdagnacht verder met Game 3 in Indiana.