Doelpuntenfestival in Western Conference

Door

Colorado Avalanche v Vancouver Canucks

De goals in de Western Conference werden vannacht gemakkelijk gescoord. In vijf wedstrijden vielen liefst 34 goals. Slechts de Detroit Red Wings zagen zichzelf niet op het scorebord terug.

Phoenix tegen Nashville was de meest doelpuntrijke wedstrijd. De Coyotes versloegen de Predators met 7-4. En dat was eigenlijk nog tegenvallend te noemen, want na de eerste periode stond het al 6-3. Radim Vrbata was de enige speler die twee goals maakte in deze wedstrijd. Phoenix en Nashville staan voorlopig beiden net buiten de plaatsen die recht geven op play-offs.

Columbus en Edmonton maakten er ook een aantrekkelijke wedstrijd van. Edmonton won uiteindelijk met 4-6. Cam Atkinson van Columbus scoorde twee keer. LA Kings bracht St. Louis z’n derde nederlaag op rij toe. De houder van de Stanley Cup won met 4-2. Detroit Red Wings had drie achtereenvolgende wedstrijden gewonnen maar moest zich tegen San Jose gewonnen geven. Het werd 0-2 voor de Sharks. Vancouver blijft het uitstekend doen. Het won met 4-1 van Colorado, de vijfde zege op rij en daarmee staat de ploeg nu derde in de Western Conference. Colorado staat met z’n derde achtereenvolgende nederlaag troosteloos onderaan. Chicago Blackhawks blijft ook zonder te spelen lijstaanvoerder.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen