Howard alsnog naar de Lakers?

Door

Sinds het afhaken van de Brooklyn Nets is er eigenlijk nog maar een echte serieuze optie voor Dwight Howard en dat is vertrekken naar de Los Angeles Lakers. Terwijl Team USA in Londen bezig is om goud te winnen, lijkt een trade van Howard naar LA steeds dichterbij te komen. Yahoo Sports meldt, natuurlijk uit betrouwbare bronnen, dat bij een mogelijke deal vier teams betrokken zijn: naast de Lakers en Magic ook nog Denver Nuggets en Philadelphia 76ers. Een eventueel akkoord wordt nog niet snel verwacht, maar de gesprekken zijn de afgelopen week steeds intensiever en serieuzer geworden.

Details kunnen nog veranderen, maar de basis van de trade zou volgens Yahoo bestaan uit de komst van Howard en Denver-forward Al Harrington bij de Lakers. Andre Iguodala zou Philadelphia moeten verruilen voor Denver en Andrew Bynum Los Angeles voor Philadelphia. De Magic krijgen dan Pau Gasol en Denver-guard Arron Afflalo. Verder zullen er nog wel wat extra spelers vertrekken bij Orlando, als Jason Richardson en Hedo Turkoglu, om een ruimere salary cap te krijgen en gaan er wat draftpicks Magic’s kant op.

De komst van Gasol in plaats van Bynum geeft Orlando meer zekerheid, aangezien het contract van Bynum volgend jaar zomer afloopt en hij dan als free agent kan vertrekken. Bynum lijkt niet van zins om zijn een contractverlenging bij de Magic te gaan garanderen. Gasol biedt daarom ook meer mogelijkheden voor een nieuwe deal met een ander team. Volgens Yahoo is er echter nog steeds de mogelijkheid dat Bynum toch naar Florida vertrekt. Hoe dan ook, beiden vertrekken in de deal uit LA.

Met de trade zou een einde komen aan de langdurige saga rondom het vertrek van Dwight Howard uit Orlando. Al vanaf afgelopen zomer zat iedereen te wachten op de beslissing en lang leek Howard deze zomer als free agent naar de Nets te verkassen. Totdat hij ineens in maart een contract ondertekende waarmee hij afstand deed van deze optie. De center en meervoudig verdediger van het jaar kwam de afgelopen weken terug op die beslissing en wilde alsnog naar Brooklyn verhuizen. De Magic hadden echter geen haast, aangezien Howard nog een contract had voor een jaar.

Howard liep aan het eind van het seizoen een rugblessure op en is sindsdien niet meer in Florida gezien. De afgelopen maanden verbleef hij, toevallig, in Los Angeles voor zijn herstel. Deze week kwam er een nieuw bewijs van de onvermijdelijke breuk tussen Howard en de Magic toen de bleek dat de center zelfs zijn eigen basketbalkamp in Orlando niet zal bezoeken. De Dwightmare is nog niet over, maar het einde nadert. Wordt vervolgd.

Ook leuk om te lezen