NBA Recap (63): Lakers kloppen Celtics in thriller, Thunder verliezen

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 63.

LA Lakers at Boston Celtics 88 – 87

In een erg defensieve wedstrijd kon geen van beide ‘power house teams’ ver afstand nemen. De Celtics leidden in het eerste quarter even met negen punten maar dat bleek de grootste voorsprong in de hele partij. De ruststand was dan ook erg ‘close’: 45-47 Celtics. Het bleef op en neer gaan met steeds een ander team aan de leiding. Ray Allen zette met een driepunter de Celtics met nog iets meer dan een minuut 82-80 voor en die score zou blijven tot Pau Gasol een misser van Kobe Bryant in de korf tipte met nog amper tien seconden op de klok. In ‘overtime’ bleef de score laag. Andrew Bynum tipte een nieuwe misser van Kobe in de korf en zette de Lakers 88-87 voor. Pierce miste vervolgens een jumper en de ‘follow-up’ van Allen werd geblokt door Pau Gasol. Ball game Lakers.

Golden State Warriors at Denver Nuggets 109 – 101

Een wedstrijd tussen de Warriors en de Nuggets zorgt altijd voor spektakel en deze keer was het niet anders. De Nuggets speelden onder impuls van vooral Aaron Afflalo een sterke eerste helft en leidden met 47-51. Het team verloor haar laatste vier wedstrijden maar speelt al het seizoen goed in het eigen Pepsi Center. De Warriors hadden echter andere plannen na de rust en vernederden de Nuggets in het derde quarter (37-20). Vooral Stephen Curry had zijn dag en maakte uiteindelijk 36 punten, en pakte ook 7 rebounds en deelde 7 assists uit. Golden State maakte 52% van haar schoten, waaronder 13 op 25 driepunters. De ‘losing streak’ van de Nuggets staat nu op vijf.

Phoenix Suns at Houston Rockets 96 – 89

Dat de Rockets beschikken over een van de beste banken in de NBA wordt al bijna het hele seizoen bewezen. En ook tegen de Suns waren het vooral de bankzitters die de Rockets naar een nieuwe overwinning leidden. Alle bankzitters scoorden in de dubbele punten terwijl slechts twee basisspelers dat deden. De bank was daardoor goed voor 57 van de 96 punten van Houston. De Suns speelden zeker niet slecht want bij hen scoorden net alle basisspelers in de dubbele punten. Channing Frye was topscorer met 21 punten maar de Suns konden door een slecht tweede en een slecht vierde quarter niet winnen.

OKC Thunder at Sacramento Kings 101 – 106

De grootste verrassing van deze speeldag was de overwinning van de Kings tegen de Thunder. Het team van Kevin Durant en Russell Westbrook staat namelijk riant aan de kop van het Westen terwijl de Kings ver ver ver beneden staan. Maar voor een eerste keer in een hele tijd was de Power Balance Pavilion nog eens helemaal uitverkocht en de fans schreeuwden hun Kings naar de overwinning, ondanks 60 punten van het duo Durant/Westbrook en liefst 10 bloks van Serge Ibaka. De Thunder deden zichzelf dood door 23 balverliezen en een minder vierde quarter (30-23). Bij de Kings was Tyreke Evans topscorer met 22 punten.