Onstopbare Durant trekt stand series gelijk

Halverwege het vierde kwart zag hij dat de voorsprong van vijftien punten terug werd gebracht tot vier. Tot hier en niet verder moet Kevin Durant hebben gedacht. KD scoorde 18 van zijn 36 punten in de laatste zeven minuten van de wedstrijd en leidde zijn Oklahoma City Thunder naar een 109-103 overwinning op de San Antonio Spurs. De stand in de serie is 2-2. Wie had dat gedacht na de eerste twee wedstrijden?

“Wanneer een speler zo getalenteerd als hij on fire raakt, dan is het moeilijk om hem te stoppen”, moest Spurs guard Manu Ginobili na afloop toegeven. “We tried different things and they didn’t work.” Coach Greg Popovich kon niets anders dan zijn pet afnemen voor de prestatie van Durant. “Hij maakte het af in stijl.” Serge Ibaka was goed voor 26 punten (een career-high), terwijl Russel Westbrook slechts op 7 punten werd gehouden. De Spanjaard miste geen schot, was 11 op 11 van het veld en 4 op 4 vanaf de vrijeworplijn.

Tim Duncan scoorde 21 punten en Kawhi Leonard noteerde 17 punten en 9 rebounds voor de Spurs die nu twee wedstrijden achter elkaar hebben verloren na een winning streak van 20 games. Kortom, het is even wennen. Game 5 staat aanstaande maandag op het programma in San Antonio.