Santana’s no-no was er eigenlijk geen

Door

 

Soms zit het mee, en soms zit het tegen. Johan Santana, de pitcher die afgelopen nacht de eerste werper werd die een no-hitter voor de New York Mets gooide, had over geluk niet te klagen. In de zesde inning van de 8-0 zege op de St Louis Cardinals, was het namelijk Carlos Beltran die de bal middels een puike line drive net achter het derde honk op de lijn liet ploffen.

Base hit, einde no-hitter, zou je zeggen. Maar nee. Third base umpire Adrian Johnson, die het allemaal voor z’n neus zag gebeuren, oordeelde anders. Foul!

Onbegrijpelijk, meende Beltran, voor het eerst sinds zijn vertrek naar de Cardinals weer terug in New York, na afloop. ,,Het gebeurde vlak voor z’n gezicht, en hij callde het foul. Ik dacht meteen dat het een fair ball was”, aldus Beltran.

Gelukkig voor Santana, die zo na 134 worpen zijn en de Mets’ eerste no-hitter in de analen kon laten beschrijven.

Het voorval riep onwillekeurig herinneringen op aan exact twee jaar geleden (2 juni 2010), toen toenmalig Detroit Tigers-werper Armando Galarraga precies het tegenovergestelde overkwam. Galarraga was hard op weg naar een Perfect Game en had nog een out nodig, toen first base umpire Jim Joyce de blunder van zijn leven begin, en Cleveland Indian Jason Donald save verklaarde. Ergo: weg Perfect Game.

Soms zit ’t mee, soms zit ’t tegen.

 

Carlos Beltran slaat een line drive op de lijn:

 

Armando Galarraga wordt bestolen van een Perfect Game:

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen