Vikings geven coach Frazier nieuw contract

Door

Wild Card Playoffs - Minnesota Vikings v Green Bay PackersToen het seizoen na de verrassende deelname aan de play-offs van de Minnesota Vikings ten einde was, bleken er mixed feelings te zijn over het wel of niet aanblijven van coach Leslie Frazier. Het wachten op een contractverlenging duurde langer dan verwacht en de inhoud is wellicht niet helemaal naar de zin van Frazier, maar hij heeft in ieder geval een contract tot het einde van het seizoen 2014.

Optie
Minnesota maakte bekend dat het gebruik heeft gemaakt van een optie tot 2014 in het contract van Frazier, dat in principe in na 2013 zou verlopen. Eerder deze week werd melding gemaakt van een meerjarig contract, maar nu is duidelijk dat het dus om de verlenging van slechts één jaar gaat. Na een 3-13 record in 2011, een franchise dieptepunt, werd Frazier met de Vikings vorig seizoen tweede in de NFC North en pakte daarmee de laatste wild card voor de play-offs. Bovendien werd hij gedeeld derde in de ranking van Coach of the Year.

Waardering
“Coach Frazier heeft geweldig werk verricht door een sterke basis neer te leggen voor de Minnesota Vikings en heeft daarmee een zeer positieve toekomst gecreëerd.” Aldus Vikings eigenaar en voorzitter Mark Wilf. “We waarderen zijn leiderschap en kijken uit naar verdere samenwerking met hem tijdens hopelijk nog vele jaren.” Frazier (53) had dus nog een jaar over van zijn oorspronkelijke driejarige contract dat hij tekende in januari 2011, nadat hij de laatste zes wedstrijden in 2010 leidde als interim coach toen Brad Childress werd ontslagen.

Kalm
De kalme uitstraling van Frazier heeft er voor gezorgd dat de Vikings ook buiten het veld goed overkwamen, zo reageerde de coach rustig op een uitbarsting van de temperamentvolle receiver Percy Harvin. Ook pakte hij het stadionprobleem in 2010 goed op. Er moesten wedstrijden op Detroit’s Ford Field en TCF Bank Stadium van de University of Minnesota gespeeld worden omdat het dak van het eigen stadion op instorten stond. Ook moest een Sunday Night wedstrijd op dinsdag plaatsvinden in Philadelphia na een avond vol noodweer. Toch leidde hij zijn team naar 3-3. Het ging daarna een stuk minder, mede dankzij zware blessures in het team, waaronder die van Adrian Peterson.

Toch werd Frazier’s consistente aanpak vaak geprezen door de leiders in het team, zoals Peterson en linebacker Chad Greenway. Het is een coach die in het midden van zijn team staat en op één lijn staat met zijn spelers. Het is dan ook geen wonder dat Percy Harvin op dit moment buiten de boot valt en er geen plek meer voor hem is in dit team waar de goede band tussen coach en spelers zich steeds meer uitbetaald in goede resultaten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen