SportAm’s NBA Fantasy Factory

Door

De vrijdag-rubriek, geheel in het teken van de wondere wereld van fantasy basketball. Elke week verschillende inzichten over mogelijke manieren om je team te verbeteren. De titel van deze rubriek is opgedragen aan het team waarmee ik mijn eerste Fantasy titel won, The Highlight Factory, na een tactische ingreep halverwege het seizoen. Tips of opmerkingen, reageer op Twitter.

ffactory600

Vannacht beginnen de All-Star festiviteiten in Houston. Voor veel spelers een welverdiende pauze in een loodzwaar speelschema, voor enkele andere de kans om hun unieke talent gezamenlijk onder één dak tentoon te stellen. Voor de General Managers is het All-Star weekend echter vaak een van de drukste weekenden van het jaar. De trade deadline is 21 februari en de slotdag is altijd goed voor de nodige verschuivingen en we zullen vandaag al op enkele zaken vooruit lopen. Maar eerst bespreken we enkele All-Stars, die door jou in trades kunnen worden gebruikt.

Oklahoma City Thunder v Dallas Mavericks - Game FiveRussell Westbrook (Player Rater: 7)

Westbrook is een van de beste point guards in de league en misschien wel de leukste om te bezitten in fantasy. Door het vertrek van James Harden (PR:3) heeft de 1.91 meter lange Westbrook meer dan ooit de functie als spelverdeler, waardoor hij inmiddels in de top vijf staat in assist. Daarnaast staat hij derde in steals  met 2.0 per wedstrijd en scoort hij 22.5 pt per wedstrijd. Hij schiet dit seizoen echter 42,7% raak, wat een flink minpunt (-1.06 op PR) is en waardoor je hem eventueel kan lospeuteren bij zij eigenaar. Het is dan beter dat zijn huidige eigenaar niet weet dat Westbrook vorig jaar 47% schoot na de All-Star game. Het is niet ondenkbaar dat Westbrook dit jaar als derde eindigt op de rater.

Tim Duncan (PR: 11)

The Big Fundamental maakt ook dit seizoen zijn bijnaam helemaal waar. De enige categorie waar Timmy geen positieve score heeft op de Player Rater is driepunters, maar dat vergeven we hem graag. Duncan draften was dit jaar misschien wel een van beste beslissingen die je kon nemen. Zijn 2.8 blocks per wedstrijd maken van hem zelfs de beste power forward in fantasy basketball! Toch raad ik aan te kijken wat je voor Duncan kan krijgen deze weken. Spurs-trainer Popovich is er niet vies van zijn oudere vedette de nodige rust te geven de laatste weken van het seizoen. Vooral als je Head2Head speelt is een trade te adviseren, want het zou zomaar kunnen dat in hij in de play-off weken van de bank mag toekijken.

Joakim Noah (PR: 20)

Joakim Noah speelt een absoluut waanzinnig seizoen voor de Bulls en is een grote kandidaat om aan het einde van het seizoen de titel Defensive Player of the Year in de wacht te slepen. 2.0 blk, 1.3 stl en 11.4 rebounds zijn statistieken waar iedere fantasy owner bij weg smelt. Echter liggen bij Noah altijd blessures op de loer en hij miste onlangs al enige wedstrijden met een voetblessure, waarvoor zelfs even sprake was van een operatie. Onafhankelijk van hoeveel risico je wilt nemen met de Fransman is het nooit onverstandig om te bekijken of je de Chicago Bulls-speler kan gebruiken in een trade voor bijvoorbeeld Al Jefferson (PR: 16).

Als je ruimte hebt voor een ‘gokje’ op je roster zijn de volgende spelers waarschijnlijk een goede inzet. Door verwachte trades zouden deze spelers zomaar kunnen doorbreken na de trade deadline.

Derrick Favors (40,3% owned)

De verwachting is dat een van de grote mannen van de Utah Jazz over een week zijn rebounds echter anders pakt. Daarmee bedoel ik Al Jefferson of Paul Millsap (PR: 35). Als dat gebeurd is Favors waardevol in alle mogelijk leagues. Bij 30 minuten speeltijd is het niet onwaarschijnlijk dat hij tegen de 10 rebounds met 2 blocks en 1+ steals zit.

Marcus Thornton (36,8% owned)

 Lil’ Buckets kent niet bepaald het fantasy seizoen waar velen op hadden gehoopt. Hij komt dit jaar van de bank en mag slechts 24 minuutjes meedoen bij de Sacremento Kings. Vorig jaar was hij nog zeer waardevol door zijn productie in driepunters en steals. De Kings zijn altijd wel goed voor een late trade en het zou zomaar kunnen dat Thornton nu van de waiver wire halen zich over een week dubbel uitbetaald.

Ivan Johnson (0,1% owned)

De Atlanta Hawks zijn op zoek naar waarde in ruil voor Josh Smith (PR: 56). Dat zal nog een moeilijk verhaal worden denk ik, maar als de trade plaatsvindt en de Hawks krijgen er geen goede power forward of center voor terug, zal Johnson waarschijnlijk waarde krijgen op fantasy gebied. Als hij nu 40 minuten zou spelen zou hij 17.5 pnt, 10.4 reb en 2.1 steals als gemiddelde hebben. De potentie is er dus zeker. Bij een trade van J-Smoove zou ook Zaza Pachulia zomaar een double-double-threat kunnen worden.

Ook leuk om te lezen