Bucks domineren Warriors, Irving leidt Celtics naar comeback

Door


DONDERDAG 8 NOVEMBER


IRVING LEIDT CELTICS NAAR COMEBACK ZEGE

Kyrie Irving en Devin Booker stonden in het middelpunt van de belangstelling tijdens misschien wel het meest vermakelijke duel dit seizoen. De Phoenix Suns stonden in eigen huis dankzij een uitstekende start al snel 20 punten voor. Met nog zes minuten te gaan was dit gat nog steeds ruim 10 punten. Dankzij een paar driepunters van Kyrie Irving en een beslissende driepunter van Marcus Morris (17 punten, 8 rebounds) moest er overtime aan te pas komen. In deze overtime-periode waren het Kyrie Irving en Devin Booker die hun dominante wedstrijd voort wisten te zetten.

Kyrie Irving zou uiteindelijk met 39 punten, zeven rebounds en zes assist de Celtics naar een 116-109 zege leiden en de comeback voltooien. Devin Booker wist hier 38 punten en negen assists tegenover te zetten. Hij was samen met T.J. Warren (29 punten en zeven rebounds) degene die uitblonk bij de thuisploeg. Toch was het niet goed genoeg om de nu 2-9 Suns naar een knappe zege te leiden. De Celtics hebben het lastig tot nu toe maar zijn toch 7-4 na elf wedstrijden.

BUCKS VERNEDEREN WARRIORS IN ORACLE ARENA

De Bucks zijn samen met de Raptors misschien wel het beste gewapend tegen de Golden State Warriors, zo bleek ook afgelopen nacht. De Milwaukee Bucks hadden geluk dat Draymond Green niet meedeed en Stephen Curry met een blessure niet 100% was. Toch neemt dit niet weg dat de Bucks de regerend kampioen wisten te domineren. Vooral in het tweede en derde kwart was zowel de verdediging als de aanval uitstekend. De Bucks wonnen met 134-111 en wisten zo de negende zege op rij van de Warriors te voorkomen.

Eric Bledsoe (26 punten, vier rebounds en zes assists) en Giannis Antetokounmpo (24 punten, negen rebounds en vier assists) waren de uitblinkers bij de nu 9-2 Bucks. Mike Budenholzer heeft al snel zijn stempel kunnen drukken op het team uit Milwaukee. Een team om meer dan rekening mee te houden. De Warriors waren niet op volle kracht vannacht en gooiden eigenlijk al snel de handdoek in de ring (begin vierde kwart). Klay Thompson was met 24 punten nog enigszins succesvol vannacht. De Warriors zijn nu 10-2 dit seizoen.

OVERIGE UITSLAGEN

Houston Rockets – OKC Thunder: 80 – 98

LA Clippers – Portland Trail Blazers: 105 – 116

(Top & Cover Photo: Christian Petersen/Getty Images)

Ook leuk om te lezen