Rematch! Alabama en Clemson maken zich op voor finale

Door

Arkansas v Auburn

De finale van de college football play-offs kent dezelfde deelnemers als vorig jaar. Alabama(1) en Clemson(3) strijden op 9 januari in Tampa om de titel. Zelfs als de wedstrijd maar half zo spannend is als vorig jaar kunnen we ons opmaken voor een thriller.

Halve finales
De manier waarop Alabama en Clemson in de finale zijn gekomen is alles behalve boeiend. In de Fiesta Bowl had Clemson geen kind aan Ohio State(2): 31-0. Alabama versloeg Washington(4) in de Peach Bowl. Zoals het hele jaar domineerde Alabama en won het met 24-7.

Matchup
Hoewel Clemson het hele seizoen wisselvallig is geweest lijken zij het enige team dat Alabama in potentie pijn kan doen. De defensive line van Clemson is mogelijk in staat om de offensive line van Alabama te domineren. Daarnaast beschikken de Tigers over een dual-threat quarterback met wapens tot zijn beschikking zoals Alabama dat dit jaar nog niet heeft gezien.

Favoriet
Toch is Alabama de absolute favoriet. Los van de eerste helft tegen Ole Miss, aan het begin van het reguliere seizoen, hebben de Crimson Tide nooit problemen gekend. De defense van Alabama is wellicht de beste ooit in college football. In de Peach Bowl tegen Washington liep runningback Bo Scarbrough bovendien 180 yards bijelkaar.

Strijdbaar
De coach van Clemson, Dabo Swinney, is in ieder geval strijdbaar: “It’s gonna be a heck of a ballgame down in Tampa,” zo zegt hij. “Let’s get it on.

Voorspelling
Een upset: de defensive line van Clemson houdt de runninggame van Alabama redelijk onder controle. Quarterback Jalen Hurts kan de wedstrijd niet winnen vanuit de pocket. Clemson wint met 28-24.

De kickoff zal plaatsvinden in de nacht van 9 op 10 januari, om 2 uur Nederlandse tijd. ESPN zal de uitzending verzorgen met commentaar van Chris Fowler en Kirk Herbstreit.

Foto: Getty Images (archief)

Ook leuk om te lezen