Granger naar de 76ers, Turner naar Indiana

Door

Philadelphia 76ers v Atlanta Hawks
De Indiana Pacers hebben donderdag door een trade met de Philadelphia 76ers geprobeerd het laatste puzzelstuk te verkrijgen om een kampioenschap te halen. Evan Turner en Lavoy Allen vertrekken richting de leider van de Eastern Conference en Danny Granger vertrekt in omgekeerde richting.


Turner is een voormalig nummer twee uit de draftpick (2010) en dit seizoen is hij gemiddeld goed voor zeventien punten, zes rebounds en vier assists. Deze zomer wordt hij restricted free agent.

Indiana wilde graag van Granger af, omdat zijn contract deze zomer afloopt. Hij heeft dit seizoen acht punten gemiddeld, veel lager dan zijn zeventien gemiddeld gedurende zijn carriere. Het begin van het seizoen mistte hij vanwege een blessure aan zijn kuit.

1 Reactie
 1. Joost 9 jaar ago

  Er zitten m.i. heel veel kanten aan deze trade. De NBA is een business, maar Granger was jarenlang HET gezicht van de Pacers en gaf het team na de inktzwarte dagen van de Brawl in the Palace weer iets van hoop.

  Tot zijn blessure in de playoffs van 2012 de leider van de Pacers en iemand met brains en het hart op de goede plaats (zie bijv. zijn initiatief tijdens de lockout voor alle medewerkers in Conseco Fieldhouse zoals de thuisbasis toen nog heette, http://www.eightpointsnineseconds.com/2011/10/danny-granger-to-host-lockout-dinner-for-conseco-workers/).

  Dat juist hij, net nu de Pacers een echt serieuze run voor het kampioenschap maken, net voor het verstrijken van de trade deadline wordt verhandeld naar een van de allerslechtste teams in de league vind ik vanuit menselijk oogpunt tenenkrommend.

  Ja, ik snap dat hij een heel mooi salaris krijgt en dat hij in ieder geval voorlopig niet meer de speler zal worden die hij was, etc, etc. Ik snap ook de rationaliteit van de trade dat Turner een verzekeringspolis is mocht Stephenson een idioot bod krijgen in de komende free agent periode, dat dit uberhaupt zeer waarschijnlijk het laatste seizoen voor Danny als een Pacer was, dat Turner ook een two-way speler is die een kans krijgt om bij een team te spelen welke zijn speelstijl zeer waarschijnlijk erg goed zal liggen, dat Lavoy Allen een extra bonus is en deze spelers de bank van de Pacers WEER een stuk sterker zullen maken. Dat Turner ook een een intrigerende speler is. Ik begrijp het allemaal en ik keur de trade puur naar kwaliteit kijkend goed.

  Toch zitten er ook beperkte risico’s voor de Pacers aan deze trade: Bynum, Allen en Turner zaten allen bij Philly vorig jaar. Hoe was de verhouding tussen Bynum en de andere twee destijds? Bynum speelde niet voor het team, maar het team had wel hoge verwachtingen van hem. Voegen de Pacers niet te veel nieuwe puzzelstukjes toe in de laatste maanden (ondanks dat de nieuwe spelers geen starters zullen zijn)? Is er nog genoeg tijd om alle spelers goed te integreren in het team, de rotaties en de speelwijze. Maken deze spelers de juiste beslissingen in “crunchtime”? Hoe neemt de rest van het team de trade van Danny op en hoe verandert de sfeer en/of chemie in de kleedkamer? Normaliter zou het geen groot probleem moeten zijn, zeker niet afgemeten aan de hoeveelheid talent die het team in korte tijd heeft toegevoegd, maar ja… het blijven wel allemaal mensen.

  Verder vind ik het zwaar KL**E dat Granger op deze wijze bij de Pacers moet weg gaan. Noem me maar een sentimentele [beep], maar ik vind het bijzonder jammer.

  Danny het allerbeste! Naast de Pacers zal ik ook jouw blijven volgen.

  Go Pacers!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen