Geven Nets homofiele Jason Collins nieuwe kans?

Door

Washington Wizards v Chicago Bulls

De Brooklyn Nets zochten met de trade deadline in zicht naar een big man om de afwezigheid van Brook Lopez op te vangen en de oude benen van Kevin Garnett meer rust te gunnen. Ze slaagden er echter niet in om onder andere Jordan Hill aan te trekken en stuurden Reggie Evans bovendien naar Sacramento. De Nets zoeken daarom hun heil bij Jason Collins, die op korte termijn mogelijk een 10-day contract tekent en daarmee de eerste openlijke homofiele NBA-speler zou worden.

 

 

Collins speelde voor het laatst een wedstrijd op 17 april 2013 bij de Washington Wizards. Kort daarna kwam hij in Sports Illustrated uit de kast als homo, waarmee hij in een mediastorm terecht kwam maar ook veel steunbetuigingen ontving van actieve NBA-spelers. De Nets haalden Collins naar Brooklyn voor een trainingssessie en stelden vast dat de big man fysiek in orde is.

De Nets overwegen daarom serieus om Collins een 10-day contract te geven en hem zo te herenigen met de club waarvoor hij van 2001 tot 2007 actief was. Collins speelde dus mee in de NBA Finals van 2002 en 2003. Hij zou bovendien herenigd worden met Jason Kidd. Als Collins daadwerkelijk een contract tekent, wordt hij de eerste openlijke homofiele speler in één van de vier grote Amerikaanse competities (NBA, NFL, NHL en MLB).

 

4 Reacties
 1. sven 9 jaar ago

  Mbenga!?

  • Voor de Belgische NBA-fans zou dat tof zijn. Hij was echter onlangs op bezoek bij Charleroi en liet er een weinig indrukwekkende indruk achter. De NBA is dus niets meer voor DJ vrees ik. Axel Hervelle zou een betere optie zijn.

 2. sven 9 jaar ago

  Alex Hervelle heeft geen nba ervaring, is hij ooit van plan naar de nba te gaan? Toch ook al 30. Veel big man zie ik niet: collins, kwane brown? Diop? Fab melo? Amundson?

  • Vincent Van Genechten 9 jaar ago

   Ik sprak in naam van de Belgische basketbalwereld in verband met Hervelle. Hij werd in 2005 door de Nuggets gedraft maar heeft nooit zin gehad in de NBA. Er zijn wel wat big men, zoals ook Ivan Johnson. Als de Nets voor Collins gaan, zou dat meer uit respect zijn.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen