NBA Update: Bank van Phoenix domineert, Davis scoort 38

NBA: Detroit Pistons at Phoenix Suns

Bank van Phoenix dominant

De Indiana Pacers speelden zonder Paul George en daar hebben ze in Phoenix aanstoot aan genomen. Brandon Knight liet optekenen dat de Suns vaak als voetmat en dus gemakkelijke W worden aanzien, en dat ze de afwezigheid van de niet-echt-geblesseerde George wilden aangrijpen om een signaal te sturen. Missie geslaagd. Knight was de drijvende kracht achter een 78-35 verschil in bench scoring met een team-high 17 punten. De bezoekers kwamen één keer op achterstand, met 1 punt op 1 possession in het derde kwart, maar gingen dan op de gas staan onder invloed van Knights 12 punten in de periode. Forward Jared Dudley had 16, big man Alan Williams deed 15-15 in het mandje, Brazilian Blur Leandro Barbosa verzamelde 13 en Tyler Ullis scoorde 10. Het is trouwens geen toeval dat de reserves meer burn kregen: starters Devin Booker, die de contest verliest met een enkelblessure, T.J. Warren, die moest uitzitten wegens ziekte, en Tyson Chandler, uit om persoonlijke redenen, lieten coach Earl Watson niet veel keuze.

Indiana liet 18 turnovers optekenen, negen meer dan hun gemiddelde dit seizoen en zeven meer dan Phoenix.

Davis stuwt Pels naar W met 38

Met Anthony Davis (die de laatste wedstrijd miste) en Jrue Holiday (die dit seizoen nog niet speelde) terug in de rangen, hadden de New Orleans Pelicans genoeg vuurkracht om de Portland Trail Blazers af te houden, 113-101, in het Smoothie King Center. Davis had een game-high 38 punten. Holiday kwam van de bank om 21 punten in het mandje te doen. Terrence Jones (15), Tim Frazier (12) en E’Twaun Moore (11) droegen offensief hun steentje bij in de W.  De bank van de Pels deed het beter dan die van de Blazers, 46-35, hoewel Davis in het derde kwart moest ingrijpen toen Portland een achterstand van 13 punten begon weg te chippen. De big man beantwoordde de run met zes punten op rij.

De Blazers verloren hun laatste drie wedstrijden met gemiddeld 18 punten verschil.

Westbrook gaat voor 30-11-13

Another day, another triple-double for Russell Westbrook. Het was al de vierde keer dit seizoen dat de pogostick van Oklahoma City werkelijk overal was. Westbrook werd trouwens de tweede speler in de geschiedenis van de NBA om 13.000 punten, 3.400 rebounds en 4.500 assists te verzamelen in de eerste 600 wedstrijden van zijn carrière. Running mates Victor Oladipo (26 punten, 6 assists) en Steven Adams (15 punten, 6 rebounds) ondersteunden hun do-it-all aanvoerder in de 124-105 overwinning. OKC won het reboundduel, 46-30, en gebruikte een 18-6 run in het tweede kwart om met een 64-61 voorsprong de eerste helft te beëindigen. In de tweede helft wilde er niets lukken voor de Nets. De Thunder gingen in fast-break mode en claimden de contest.