NBA Update: Ruzie bij Clippers, Nate Robinson naar China

Door

Los Angeles Clippers Fan Festival

Het dondert en het bliksemt bij de Clippers, en als het dan ook nog meters bier zou regenen zou Guus Meeuwis als eerste staan te juichen. Het geval wil echter dat er geen positieve uitbarstingen plaatvinden bij de club uit Los Angeles, maar vooral negatieve. Volgens roddelwebsite TMZ is er namelijk fikse ruzie tussen general manager en hoofdcoach Doc Rivers en Gillian Zucker, de vrouwelijke president of business operations

Zucker, die door eigenaar Steve Ballmer is aangetrokken, zou niet bijzonder goed liggen bij niet alleen Rivers, maar ook bij de spelersgroep. De reden is simpel: Zucker moet zich uit hoofde van haar functie vooral bezighouden met het goed in de markt krijgen van de Clippers. Positieve publiciteit, de verkoop van merchandise, dat soort dingen.

De uit de Nascar afkomstige Zucker bemoeit zich evenwel ook met zaken die normaal gesproken aan een coach zijn. Wie er speelt, en hoe lang bijvoorbeeld. Je kan natuurlijk te ver doordraven als je veel shirtjes wilt verkopen, en Doc Rivers is sowieso niet de meest makkelijke man in de omgang. Kijkende naar de tweet van NBA-journalist Bill Simmons is een open oorlog aanstaande. #popcorn

Shareef O’Neal in voetsporen vader Shaq?
Basketball zit in je DNA, zoveel mogen we inmiddels wel constateren. Stephen Curry, de MVP van vorig jaar, is immers de zoon van oud-speler Dell Curry. Austin Rivers en Doc Rivers, ook zo’n combinatie. En wellicht dat de zoon van Shaquille O’Neal ook wel potten gaat breken in de NBA. De eerste beelden van Shareef liegen er in elk geval niet om.

Anders dan zijn vader, die het voornamelijk moest hebben van zijn post-moves en zijn fysieke aanwezigheid onder de basket en zich vooral niet moest wagen aan afstandsschoten, is Shareef O’Neal een begenadigd all-rounder. Sterker nog, hij beheerst een schot dat zijn vader absoluut niet onder de knie wist te krijgen: de driepunter. (OK, OK, in zijn tijd bij NBA Overtime lukte het hem toch nog)

Wij van SportAmerika schrijven de naam Shareef O’Neal hoe dan ook alvast met potlood in onze schriftjes. Wie weet gaan we er in de toekomst nog wat van horen. Denk jij dat ook? Of misschien juist van niet? Laat je mening over Shaq Jr in een reactie weten!

Nate Robinson mogelijk naar China
Nate Robinson, de kleine man met de grote mond die afgelopen seizoen nog actief was voor de Los Angeles Clippers, gaat misschien in China spelen. De 31-jarige Robinson, die bij de Clippers alleen een tijdelijk contract had gekregen, heeft er naar verluidt wel oren naar om bij de Sichuan Blue Whales te gaan spelen.

Het zou de achtste club worden van de drievoudig winnaar van de Slam Dunk Contest (2006, 2009, 2010). Mocht Robinson nog wat informatie over de Blue Whales willen inwinnen: Miami Heat-speler Hassan Whiteside weet alles van de club. Hij speelde er in 2013 27 wedstrijden. Ook Metta World Peace — of The Panda’s Friend, zoals Ron Artest inmiddels heet — basketballde korte tijd in Sichuan.

Show me the money
Tot slot het verhaal dat je wist dat zou komen: NBA-spelers geven de bergen geld die ze hebben uit aan bizarre dingen. Voormalig NBA-speler Jay Williams, de nummer twee in de draft van 2002, liet in een podcast van de The Brilliant Idiots weten wat er achter de deuren van de kleedkamers allemaal gebeurt. Kijkt, luistert, en schudt uw hoofd op minzame wijze.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen