Thunder winnen bij Clippers, zege voor Spurs

Door

1recap1

 Oklahoma City Thunder – Los Angeles Clippers 108-104.

De Thunder pakten zondagavond een psychologisch belangrijke zege met het oog op de play-offs. Onder leiding van Kevin Durant en Russell Westbrook werden de Clippers in hun eigen huis verslagen. Westbrook tekende voor 29 punten en tien assists, waaronder een aantal belangrijke raken schoten in de laatste minuten die een comeback van de Clippers tegenhielden. Durant noteerde 35 punten en negen rebounds.

OKC had de zege ook gedeeltelijk te danken aan de goede wil van de scheidsrechters. Serge Ibaka, die in de in de laatste minuut een schot blokte en drie punten scoorde, had namelijk niet meer in het veld mogen staan. De Clippers kwamen wat laat op gang en moesten in het vierde kwart een achterstand van zestien punten goedmaken. Dat lukte bijna, maar de 26 punten van Chris Paul en twintig van Jamal Crawford waren net niet genoeg voor de overwinning.

Detroit Pistons – San Antonio Spurs 75 – 114

San Antonio blijft  op papier de beste ploeg in de NBA. Ook zonder Tony Parker waren de uitgebalanceerde Spurs een maatje te groot voor de Pistons. Manu Ginobili werd topscorer voor team van coach Gregg Popovich met zeventien punten, gevolgd door Tim Duncan, die zestien punten en elf rebounds noteerde. Ook Danny Green (zestien punten) en Kahwi Leonard (veertien punten) droegen flink bij aan de zege voor San Antonio, dat nu 47 wedstrijden gewonnen heeft en veertien verloren.  Greg Monroe werd topscorer voor de Pistons met zestien punten.

Philadelphia 76ers – Washington Wizards 87-90

Onder leiding van John Wall blijven de Wizards hun wedstrijden maar winnen. Z0ndag waren de 76ers net niet sterk genoeg om het jonge team uit Washington te verslaan. Wall scoorde zes van zijn zestien punten in de laatste twee minuten waardoor de Wizards een comeback compleet konden maken. Ook Emeke Okafor (twaalf punten en zestien rebounds)  en Martell Webster (zestien punten) hadden een belangrijk aandeel in de zege. Voorde 76ers eindigde Jrue Holiday, Thaddeus Young en Spencer Hawes allemaal met veertien punten, maar niemand van Philadelphia kon in de laatste twee minuten nog de basket in het netje krijgen.

Memphis Grizzlies – Orlando Magic 108-82

De Grizzlies herpakten zich zondag na hun nederlaag tegen de Miami Heat van afgelopen vrijdag. De Magic werden in eigen huis met de grond gelijk gemaakt. Center Marc Gasol eindigde de wedstrijd met een career high elf assists en scoorde daarnaast twaalf punten. De Grizzlies schoten 53 procent als een team, waardoor Orlando geen moment dichtbij kon komen. Door de nederlaag hebben de Magic nu 31 van hun laatste 33 wedstrijden verloren. Andrew  Nicholson, Aaron Afflalo en Etwaun Moore werden met twaalf punten gedeeld topscorer voor Orlando.

Ook leuk om te lezen