Canadiens boeken in Boston zege op de Bruins

Montreal Canadiens v Boston Bruins

In de Eastern Conference stonden twee teams uit top van de conference tegenover elkaar: de Montréal Canadiens reisden af naar Boston om het op te nemen tegen de Boston Bruins. De Canadiens gingen met de overwinning aan de haal en versloegen de Bruins met 4-3.

Desharnais

Boston, dat het zonder defenseman Zdeno Chara moest stellen, had het lastig met het afstoppen van de Canadiens en dat kwam ook op het scorebord tot uiting. Halverwege de eerste periode maakte Plekanec de 1-0 voor de Canadiens. De Bruins reageerden goed en maakte nog geen minuut later de gelijkmaker. Het was Seguin die de Bruins op gelijkhoogte bracht. Lang konden de Bruins niet van deze stand genieten, want 16 seconden later lag de puck alweer achter goalie Tuukka Rask en stond het 2-1 voor de Canadiens.

In de tweede periode vochten de Bruins sterk terug en kwamen zij eerst op gelijke hoogte door een goal van Bergeron en namen later de leiding. De 19-jarige Dougie Hamilton stond aan het einde van een Bruins aanval en wist de 3-2 te maken.

De Canadiens wisten de achterstond in het derde kwart toch weer om te buigen. Met een prachtige goal van Pacioretty trokken ze de stand gelijk. Het was uiteindelijk Desharnais die de eindstand op 4-3 bepaalde en ervoor zorgde dat Montréal de overwinning pakte.

In de Eastern Conference wisten ook de New York Rangers te winnen. Zij wonnen met 3-2 van de Sabres. De Hurricanes en de Islanders tekenden ook voor een overwinning gister.