NBA Recap (43): Lakers en Knicks verliezen opnieuw

Door

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 43.

Detroit Pistons at Philadelphia 76’ers 74-95

De Sixers blijven ongelooflijk sterk spelen. Ook tegen de Pistons was hun defense weer fenomenaal want de Pistons konden slechts 74 punten en 35% van hun schoten maken. De Sixers geven, samen met de Chicago Bulls, het minste punten op tot nu toe met amper 87 punten per wedstrijd. Andre Iguodala had een ‘triple-double met 10 punten, 10 rebounds en 10 assists, en Lou Williams scoorde 17 punten van de bank. Bij de Pistons was niemand echt op niveau.

Washington Wizards at Charlotte Bobcats 102-99

Het was een entertainende wedstrijd tussen twee van de slechtste ploegen in de NBA. Beiden gingen namelijk op zoek naar slechts hun vierde overwinning. De Wizards controleerden de wedstrijd door een sterk twee quarter (32-22) en konden de winst in de wacht slepen na een spannend slot. Bij de Wizards scoorden zes spelers in de dubbele punten, met JaVale McGee als topscorer met 22 punten. Bij de Bobcats was Kemba Walker goed voor een ‘triple-double’ met 20 punten, 10 rebounds en 11 assists.

New York Knicks at Houston Rockets 84-97

Die New York Knicks toch. Zoveel hype maar zo weinig resultaat. Ook tegen de Rockets konden ze wederom niet winnen. Ze speelden weliswaar zonder Carmelo Anhony maar dan nog was het niveau te laag om aanspraak te maken op winst. De Knicks maakten slechts 38% van hun schoten en amper 5 van hun 26 driepunters. Amare Stoudemire scoorde 23 punten maar hij was de enige Knick op niveau. Bij de Rockets scoorden vijf spelers in de dubbele punten, waarvan drie bankspelers.

LA Lakers at Milwaukee Bucks 89-100

Ook de LA Lakers blijven het lastig hebben. Dit keer verloren ze verrassend in Milwaukee tegen een Bucks team zonder center Andrew Bogut, die wederom out is voor een lange tijd. De Lakers verzuimden om hiervan te profiteren door de Bucks 50% van hun schoten te laten maken. Bij de Bucks was Drew Gooden, vervanger van Bogut, goed voor 23 punten en 8 rebounds terwijl nog vijf anderen minstens 10 punten scoorde. Bij de Lakers was enkel Kobe Bryant op dreef met 27 punten, 8 rebounds en 9 assists.

Sacramento Kings at Utah Jazz 93-96

De Utah Jazz blijven verrassend sterk spelen. Tegen de Kings hadden ze eigenlijk de hele wedstrijd de controle maar via een sterk vierde quarter kwam Sacramento nog opzetten. Maar via vrijworpen van Harris en Hayword konden de Jazz de winst in de wacht slepen. Het waren vooral CJ Miles, met 20 punten, en Gordon Hayward, met 21 punten, die verantwoordelijk waren voor de overwinning. Voor de rest speelden de Jazz een vrij slappe wedstrijd. Bij de Kings was Tyreke Evans, in afwezigheid van Marcus Thornton, goed voor 31 punten en 9 assists.

Memphis Grizzlies at Phoenix Suns 84-86

De Phoenix Suns vermeden hun langste ‘home losing streak’ sinds 2004 door zeer verrassend de jonge Grizzlies te kloppen. En de Suns deden het met hun defense, toch een ongewoon wapen in Phoenix. Bij de rust leidden de Suns met 16 punten (32-48) maar de Grizzlies kwamen helemaal terug, tot 84-84. Jared Dudley maakte dan twee vrijworpen na een controversiële fout en Mike Conley miste ‘at the buzzer’, waarbij Steve Nash zich blesseerde. Dudley en Nash hadden samen 41 punten. Bij de Grizzlies waren Rudy Gay en Marc Gasol allebei goed voor 18 punten.

 

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen