Lucky Len: MLB Opening Week in tien feiten

Door

Er worden wekelijks zo’n negentig wedstrijden gespeeld. Dikke kans dat je hier en daar iets mist. Daarom is Lucky Len er om vanaf nu elke week in het kort de tien opvallendste gebeurtenissen van de afgelopen week door te nemen.

luckylen5

 1. Jay Z feat. Robby C. Al weken horen we dat Robinson Cano en de Yankees niet met elkaar tot een nieuw contract kunnen komen. Dan ontslaat Cano zijn agent Scott Boras en is de nieuwe agent van Cano niemand minder dan Jay Z. Hova gaat natuurlijk niet zelf de belangen van Cano behartigen, maar opmerkelijk is het wel. En nu is het voor de Yanks te hopen dat Cano de Yankee-hat bekender kan maken dan Jay Z kan….
 2. Over rappers gesproken. Bob Costas is grappig:
 3. Over grappig gesproken.steveirwin
 4. Streaky spelers zijn streaky. Afgelopen dinsdag trok ik conclusies na slechts één dag aan wedstrijden. Belachelijk natuurlijk, maar het was meer om aan te tonen hoe raar het is dat we dat soms, ongemerk, wel doen. Spelers zijn doorgaans wie ze zijn. Neem Chris Davis, die in zijn eerste vier wedstrijden van dit seizoen maar liefst vier homeruns en zestien binnengeslagen punten had voor de Orioles. Iets in mij zegt me dat hij dat gemiddelde niet vol gaat houden dit seizoen. En iets zegt mij dat hij volgende week 0 for 25 gaat.
 5. Bedankt voor de bal. Aaron Hicks sloeg van de week zijn eerste honkslag uit zijn carrière voor de Twins. Tigers eerste honkman Prince Fielder was zo attent om Hicks de bal hoogstpersoonlijk uit te reiken. Mooi moment.
 6. Abdicatie. Nu ga ik even heel eerlijk zijn: ik had voordat Koningin Beatrix aankondigde het stokje over te dragen aan WimLex nog nooit van dat woord gehoord. Na Bea en natuurlijk ook de paus is er een derde vorst die van zijn troon gaat: Roy Halladay. ‘Doc’ is de beste en meest constante werper van de afgelopen tien jaar. Bekijk alleen al zijn statistieken. Van 2003 tot en met 2011 had hij zeven keer de meeste shutouts in de MLB. Hij won twee keer de Cy Young Award en eindigde zeven keer in de top vijf in de CY voting. Voor mij is er geen discussie mogelijk: hij is een Hall of Famer. Maar na jarenlang een ERA van onder de 3.00 te hebben schoot hij vorig seizoen naar 4.49 en dit jaar is hij slecht begonnen. Het seizoen is, nogmaals, pas net bezig, maar zijn zip op de fastball is er niet meer. Hopelijk leert hij anders te werpen, want zo niet, dan kan het wel eens heel snel bergafwaarts gaan.
 7. Upton kwadraat. Voor mij het coolste moment van deze week. De Upton broers maken gelijk èn winnen de wedstrijd voor de Braves in de negende inning

 8. I told Yu so. En nu is het even tijd om mijzelf op de borst te kloppen. In de MLB Special van SportAmerika The Magazine was één van mijn Bold Predictions dat Yu Darvish er met de AL Cy Young Award vandoor zou gaan. Ha!
 9. New New York Yankees. Voor het eerst sinds de allereerste wedstrijd die de New York Yankees ooit speelden maakten zes (!!) spelers hun debuut voor de Yankees op Opening Day. Geen goed teken voor de Bronx Bombers, die het nu met Jayson Nix, Francisco Cervelli en, ugh, Vernon Wells moeten doen.
 10. Baseball is back. Het duurde bijna een half jaar, maar baseball is eindelijk weer van start gegaan. Alleen al in de openingsweek zijn er zo veel dingen gebeurd. De near-perfecto van Darvish, twee homeruns in de openingswedstrijd van Bryce Harper, een vier inning save van Drew Smyly en natuurlijk de baard van Josh Reddick:Oakland Athletics v Houston Astros

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
 1. Darch 10 jaar ago

  Moet gezegd dat de Upton-broers die wedstrijd natuurlijk niet wonnen, maar dat Marmol ‘m verloor.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen