Todd Frazier

Todd Frazier naar White Sox via megadeal met Dodgers

Door

Todd Frazier

Todd Frazier is de nieuwe derde honkman van de Chicago White Sox. De 29-jarige All-Star komt over van de Cincinnati Reds als onderdeel van een megadeal met de Los Angeles Dodgers. Dat meldt Jon Heyman van CBS Sports.

De Reds ontvangen Jose Peraza, Scott Schebler en Brandon Dixon van de Dodgers. Francelis Montas, Micah Johnson en Trayce Thompson (de broer van NBA-speler Klay Thompson) verruilen de South Side van Chicago voor het zonnige LA.

Zonder twijfel is Frazier de grote naam in deze trade. In 2015 was hij goed voor een 255/.309/.498 slahsline met 35 homeruns in 157 wedstrijden voor de Reds. De Hometown Hero schreef rondom de 2015 MLB All-Star Game de Home Run Derby op zijn naam voor het oog van een uitzinnig thuispubliek.

Ondertussen kunnen de Dodgers met een kraam op de vrijmarkt gaan staan, gezien de verzameling talenten. De 24-jarige Thompson is, net zoals zijn broer Klay, een atleet en noteerde een 144 wRC+ en 1.5 fWAR in slechts 44 wedstrijden voor de Whitesox. De 22-jarige Montas beschikt over een fastball van 96+ mph, terwijl journalist Molly Knight in haar nopjes is over de komst van de 24-jarige Johnson.

Het grote plan in Los Angeles is, zeer waarschijnlijk, het aantrekken van een tweede ace achter Clayton Kershaw. Zack Greinke heeft een gat in de rotatie achter gelaten.

Foto: Getty Images/Archief

Ook leuk om te lezen