Column: For the love of the NHL game

Door

2014 Coors Light NHL Stadium Series - New York Rangers v New York Islanders

Als ik aan mensen vertel dat ik op zaterdagnacht regelmatig een nachtje doorhaal om naar een hockeygame van mijn favoriete New York Rangers te kijken, dan tikken ze vaak met hun wijsvinger op hun voorhoofd. Of ik gek ben. Nou ja, eerlijk gezegd: best wel! Nachten doorhalen. Het is het lot van een fan van een Noord Amerikaanse sport. Soms alleen, soms met vrienden. En als je het helemaal écht wil doen dan horen daar natuurlijk minimaal een paar Amerikaanse biertjes bij.

Het beeld wat ik in de eerste alinea schets moet bekend voorkomen bij jou als lotgenoot. Of je nu baseball-, basketball-, soccer- of hockeyfan bent: je zult er vroeg je bed voor uit moeten. Of er pas heel laat in gaan. Dat kan ook. Het gekke is dat wanneer er op een doordeweekse dag iets ‘normaals’ op tv is, ik vaak mijn best moet doen om mijn ogen open te houden. Maar wanneer het eenmaal in mijn brein zit dat om iets na 01:00 uur de eerste tune van MSG (de zender die de wedstrijden van de New York Rangers uitzendt) begint, dan ben ik al alert. Dan gaan de gedachten terug naar de wedstrijden die ik zelf heb mogen zien in ‘the world’s most famous arena’. En wedstrijden die nog op het programma staan. Ooit.

2013 NHL Stanley Cup Final - Game One

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zelf ben ik in de gelukkige omstandigheid om diverse NHL, NBA en MLB wedstrijden te hebben meegemaakt. Iedere sport, ieder team met zijn eigen charme. Ben je nog nooit bij een wedstrijd in de NHL, MLS, MLB of NBA geweest? Dan moet je dat maar heel snel op je bucketlist zetten. Of Santa maar eens heel lief aankijken straks eind december. Aan de unieke sportbeleving die de Amerikanen en Canadezen hebben, kunnen wij in Europa en helemaal in Nederland een puntje zuigen. Ben je bij een wedstrijd aanwezig, dan ben je helemaal verkocht. En wil je daarna meer. En nog meer. Het wordt een soort verslaving die, eenmaal terug in Nederland, helpt om de nachten door te komen. Ja, taaie momenten zijn er heus wel hoor voor de tv. Voorheen werd je bijkans gek van de commercial breaks. Maar nu de commercials bij Amerikaanse broadcasters niet meer worden uitgezonden staar je zo nu en dan naar een zwart scherm. Hoewel, zo irritant zijn de commercial breaks helemaal niet. Mooi moment om een nieuwe koude Budweiser te pakken.

nhl-boston-bruins

 

 

 

 

 

 

Ik kijk nu alweer uit naar het volgende weekend waarop ik samen met mijn hockey maat (Pittsburgh Penguins fan) een NHL marathon hou voor de TV. Twee volwassen kerels in een Penguin en een Rangers gameshirt die samen naar het mooie hockeyspel kijken. Gewoon. Omdat het zo gaaf is. Je snapt het of je snapt het niet. Het is for the love of the game.

Foto’s: Getty Images

7 Reacties
 1. Richard 6 jaar ago

  Ik begrijp het helemaal. I wish sometimes i live on the otherside of the big waterplas. paar keer nhl wedstrijden bijmogenwonen daaro… oa New York, Chicago, GEWELDIG !! Geweldig !!

  Ben vannacht nog wel wakker geworden met de vraag of Patrick Kane een assist of goal had gescoord … .. Ik kan weer rustig slapen want werk wacht ook nog.

 2. Paul Brugmans 6 jaar ago

  Ik ben in de gunstige omstandigheid dat ik met mijn werk pas om 12 uur smiddags hoef te beginnen.Dus pak ik alle midweekse potjes ook maar meteen mee.

  Mijn voetbalvrienden snappen er ook niks van met dooddoeners zoals ‘maar ik zie die puck nooit’ Ach,zalig zijn de onwetenden zullen werd maar zeggen hè!

 3. Roy 6 jaar ago

  ’s nachts opblijven gaat me iets te ver, dat hou ik gewoon niet vol. Wellicht als mijn favoriete club (Detroit Red Wings) in de stanley cup finale speelt.

  De laatste tijd pik ik wat wedstrijden mee op woensdag 18.00 op foxsports. Je moet dan niet vergeten de dag ervoor de NHL-notificaties op je ipad uit te schakelen. 😉

 4. Ed Versteeve 6 jaar ago

  Leuk! Nog een Detroit fan. Die zie je niet heel vaak in Nederland 🙂

 5. Bob 6 jaar ago

  Dank je wel voor het de leuke column. Heel herkenbaar. ik zou graag willen weten hoe ik de webstrijden van de Sabres kan bekijken in Nederland. Is dat alleen mogelijk via NHL app via Apple TV en soms een wedstrijd op Fox Sports? of zijn er nog andere mogelijkheden. Zelf noem je MSG Network? Hoe kan je die ontvangen? Alleen via satteliet?

 6. Richard de Weijze 6 jaar ago

  Leuke reactie allemaal. Heel fijn om te lezen.

  @ Bob: ik heb zelf een abonnement op NHL Gamecenter en kijk inderdaad via Apple TV of via de app op Smartphone of tablet/iPad. Maar er zijn ok vast wel andere streams te vinden. Jammer dat Fox zo weinig live uitzendt. Maar gelukkig hebben wij onze recaps de volgende dag al heel vroeg klaar staan 🙂

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen