Red Wings zijn Helm lang kwijt

Door

2581504230093_Lightning_at_Red_Wings-1000x600

Een bizarre opening op de eerste dag van het trainingskamp van Detroit Red Wings. Darren Helm en Jerome Verrier botsten na 10 minuten in volle vaart op elkaar en moesten met zware blessures naar het ziekenhuis vervoerd worden. Een fikse tegenvaller voor Jeff Blashill.

Helm, winger in de 2e lijn van Detroit, en Verrier (prospect die ging voor een AHL plek) werkten een sprintoefening af toen er een doffe klap te horen viel. Vooral Verrier was er slecht aan toe. ,,Niemand kon meer waarschuwen, daar ging het te snel voor. Het was duidelijk dat Jerome er ernstig aan toe was. Helm is een taaie maar moest toch ook wel even gaan zitten van de pijn,” liet captain Henrik Zetterberg weten.

verrier_jerome-1040x572

In het ziekenhuis bleek de ernst van de blessures. Helm liep een hersenschudding op en heeft zijn schouder uit de kom. Verrier brak op meerdere plaatsen zijn been. De 21-jarige rookie is inmiddels geopereerd en is er naar verwachting 3 tot 4 maanden uit. Darren Helm zit in het ‘concussion protocol’ en mist sowieso de start van het seizoen. De eerste wedstrijd van Detroit Red Wings is op vrijdag 9 oktober tegen Toronto Maple Leafs.

Ook leuk om te lezen