NHL Standings update: Wildcard race hijgt Red Wings in de nek

Door

Pittsburgh Penguins v Columbus Blue Jackets - Game Four

Dagelijks verandert de stand in de NHL. Een ploeg die op zondag kansloos lijkt, kan vrijdag wel weer volop meedoen om een plek in de play-offs. Wat zijn nou de opvallende stijgers/dalers van de afgelopen week? Welke teams waren ‘hot’ en welke teams waren ‘not’? Je leest het in de NHL Standings update!

Deze week: New York Rangers en Anaheim Ducks kronen zich tot divisiewinnaar in hun divisies, Detroit Red Wings moet dankzij een zwakke serie nog uitkijken niet buiten de play-offs te vallen, Vancouver Canucks doet goede zaken in de race om de play-offs in de Pacific Division en de strijd om de divisiewinst in de Central Division wordt uitgevochten door drie teams.

Volgende week zal de Standings update op zondag geplaatst worden. De laatste wedstrijden zijn dan gespeeld en alle beslissingen gevallen.

Metropolitan Division

New York Rangers heeft zich tot divisiewinnaar in de Metropolitan Division gekroond. Dankzij een 3-2 overwinning tegen Minnesota Wild is de ploeg niet meer te achterhalen door de concurrentie. Voor de play-offs zal de ploeg nog wel de juiste vorm moeten terugvinden, in vier wedstrijden werden deze week vier punten gepakt.

28-03 stand

Pittsburgh Penguins en New York Islanders werden dankzij hun vormdip van de laatste weken nu zelfs ingehaald door Washington Capitals. Onder leiding van topscorer Alex Ovechkin werden zes punten gepakt in vier duels. De Islanders (drie punten uit drie duels) en Penguins (vier punten uit drie duels) deden het deze week niet gek, maar kregen wel de rekening over de afgelopen weken gepresenteerd.

04-04

Dé ploeg in vorm blijft Columbus Blue Jackets. De Blue Jackets wonnen inmiddels al acht op rij en speelden dus ook deze week weer een perfecte week. Voor de play-offs komt de sterke serie echter al te laat. Philadelphia Flyers (drie punten in twee duels), New Jersey Devils en Carolina Hurricanes (beide drie punten in vier duels) richten zich ook al op de aankomende NHL Draft.

HOT: Columbus Blue Jackets, Washington Capitals
NOT: New York Islanders

Ook leuk om te lezen