Sabres eenvoudig langs Lightning

Tampa Bay Lightning v Buffalo Sabres

In de Eastern Conference stond er zondag maar één wedstrijd op het programma; de Buffalo Sabres kregen bezoek van de Tampa Bay Lightning. Beide teams nemen momenteel een vrij lage positie in de conference in. De Sabres, die stiekem nog hopen op een plekje play-offs, wisten het thuisvoordeel uit te buiten en de overwinning binnen te halen: 3-1.

Enroth

Zowel de Sabres als de Lightning startten de wedstrijd matig en hadden even de tijd nodig om in hun spel te komen. Het waren de Sabres die als eerste in wedstrijd kwamen en daardoor ook op voorsprong kwamen; na zwak verdedigen van de Lightning wist Tyler Ennis de puck achter goalie Garon te werken.

De tweede periode was een stuk leuker voor de neutrale toeschouwer, want er werd drie keer gescoord. De Sabres wisten in een tijdsbestek van vijf minuten twee keer het net te vinden en daarmee te voorsprong uit te breiden naar 3-0. Het waren respectievelijk Jochen Hecht en Kevin Porter (foto) die voor de doelpunten tekenden. Een minuut na de 3-0 viel de 3-1 al door een schot van Benoit Pouliot. De Lightning kregen weer wat hoop in een eventuele goede afloop en dit was ook in het spel terug te merken.

Sabres goalie Enroth moest meerdere malen in actie komen in de derde periode om de aansluitingstreffer te voorkomen. Een spannend slot bleef daarmee uit, maar daar zullen ze in Buffalo niet rouwig om zijn. De Sabres boeken een belangrijke overwinning en blijven daarmee dicht bij Winnipeg Jets en de New York Rangers.