MLS: Dallas wint na gemiste penalty’s

FC Dallas heeft dit weekeinde op knappe wijze de koppositie in de Western Conference weten te behouden. Tegen LA Galaxy was de thuisclub in een evenwichtige wedstrijd in Dallas door een late treffer met 1-0 te sterk. Hiermee leed Galaxy het eerste verlies van het seizoen.

Colorado Rapids v FC Dallas

Al snel werd duidelijk dat beide ploegen vooral speelden om niet te verliezen, en niet bereid waren om de aanval te kiezen. In deze saaie eerste helft kon dan ook aan beide kanten geen schot op doel genoteerd worden. Dallas verlengde met deze doelpuntloze eerste helft een knappe reeks: in alle eerste zeven helften die Dallas speelde dit seizoen kreeg de ploeg nog geen enkel doelpunt tegen.

De tweede helft begon op dezelfde manier en het was typerend dat er een penalty nodig was om het eerste echte doelgevaar te veroorzaken. De thuisploeg kreeg de strafschop in de schoot geworpen toen Galaxy-verdediger Leonardo in de fout ging en Blas Perez naar grond werkte. Gevolg was een rode kaart voor Leonardo en de kans voor Dallas om op voorsprong te komen. Kenny Cooper’s inzet werd echter bekwaam gered door Carlo Cudicini.

Enkele minuten later kreeg het tienkoppige LA ineens de kans om op voorsprong te komen toen Galaxy-aanvaller Jose Villarreal werd neergelegd binnen het strafschopgebied. De teruggekeerde sterspeler Landon Donovan stuitte echter op keeper Raul Fernandez.

Hiermee brak een spannende slotfase aan waarin het overtal van Dallas uiteindelijk beslissend bleek. Verdediger George John werd de matchwinner toen hij attent reageerde bij een corner en zo Dallas de drie punten bezorgde. De goal werd gevolgd door het bizarre feit dat doelpuntenmaker John bij het vieren van zijn goal door een waterfles uit het eigen publiek geraakt werd. Hij lag enkele minuten op de grond maar maakte uiteindelijk wel de wedstrijd vol. Van je eigen fans moet je het hebben!

Chivas USA – Colorado Rapids, 0-1
Nummer twee Chivas kon het voorbeeld van FC Dallas niet volgen. De naaste achtervolgers leden een verrassende thuisnederlaag tegen de Colorado Rapids. Deshorn Brown opende al in de zevende minuut de score en dit bleek later de winnende treffer te zijn.

Montreal Impact – Columbus Crew, 1-1
Montreal, koploper in de Eastern Conference, slaagde er niet in het thuisduel tegen Columbus Crew te winnen. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong via Marco Di Vaio maar enkele minuten later maakte Dominic Oduro gelijk.

Houston Dynamo – Chicago Fire, 2-1
Door het puntverlies van Montreal kon Houston de koploper tot op een punt naderen. Houston slaagde hierin door op eigen veld te winnen van Chicago. Will Bruin en Brad Davis scoorden voor de thuisploeg en Chris Rolfe deed wat terug namens de bezoekers.

Philadelphia Union – Toronto FC, 1-1

Seattle Sounders FC – New England Revolution, 0-0

Vancouver Whitecaps – Real Salt Lake, 1-1

D.C. United – New York Red Bulls, 0-2

Portland Timers – San Jose Earthquakes, 1-0