MLS Update #18: Rooney maakt debuut bij D.C. United

De twintigste speelronde van de MLS zit erop en elke week zal SportAmerika middels een korte update de laatste stand van zaken geven uit de voetbalcompetitie van Amerika. Deze week bespreken we het debuut van Wayne Rooney, de comeback van LA Galaxy, de overwinning van Philadelphia en de Red Bulls.

D.C. UNITED SCHITTERT TIJDENS DEBUUT ROONEY

De topscoorder aller tijden van Engeland heeft onlangs een transfer gemaakt van zijn Everton naar D.C. United. Wayne Rooney moest een week wachten maar mocht afgelopen weekend eindelijk zijn debuut maken tegen de Whitecaps!

De Engelsman begon wel zoals verwacht op de bank. D.C. United besloot om ook al zonder Rooney het feestje te beginnen. In de 27e minuut bracht Yamil Asad de score op 1-0 in het voordeel van DC, totdat in de 58e minuut het dan eindelijk zo ver was. Wayne Rooney kwam in het veld voor Darren Mattocks en maakte zijn MLS debuut!

Elf minuten na zijn wissel was de Engelsman in de aanval van de 2-0 betrokken. Paul Arriola schoot de bal tegen de touwen aan voor de verdubbeling van de score. In de 80e minuut gaf Rooney een assist op Arriola, die hiermee zijn tweede doelpunt van de wedstrijd scoorde. In de blessuretijd deed Vancouver nog wat terug. Alphonso Davies scoorde namens de Whitecaps de prachtige 1-3. Ondanks deze tegentreffer was het de grootste overwinning van het seizoen voor D.C. United!

LA GALAXY KOMT KNAP TERUG

Een Zlatan Ibrahimovic-loos LA Galaxy moest het opnemen tegen New England. Het beloofde een zwaar duel te worden voor de Revolution,  want al in de 23e minuut kreeg Christian Penilla van New England rood. Vijf minuten later kwam New England toch verrassend op voorsprong na een doelpunt van Diego Fagundez. Tien minuten later bracht LA Galaxy de stand alweer gelijk nadat Chris Pontius de bal in het doel schoot, waarna vlak voor de rust Luis Caicedo scoorde en New England met 2-1 richting de kleedkamer loodste

LA Galaxy maakte het zichzelf in de 85e minuut nog lastiger nadat Ashley Cole rood had gepakt door middel van zijn tweede gele kaart. Hierdoor stond het weer tien tegen tien. In de tweede minuut van de blessuretijd scoorde Dave Romney de gelijkmaker namens LA Galaxy, maar amper een minuut later maakte Pontius zelfs nog de winnende 3-2!

PHILADELPHIA UNION WINT THRILLER IN CHICAGO

Zowel Chicago als Philadelphia konden de drie punten hard gebruiken. Philadelphia Union sloeg als eerste toe. In de 31e minuut openende Haris Medunjanin de score, maar acht minuten later maakte Nemanja Nikolic via een penalty weer gelijk.

Tijdens de blessuretijd van de eerste helft nam Philadelphia weer een voorsprong. Cory Burke zette zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. Toen de 69e minuut begon bracht Aleksander Katai Chicago weer op gelijk hoogte. Een tweede doelpunt van Burke zorgde ervoor dat vier minuten later Philadelphia weer op voorsprong kwam.

Maar het heen-en-weer-spelletje ging maar door: in de vierde minuut van de blessuretijd zorgde Bastian Schweinsteiger ervoor dat Chicago weer op gelijke hoogte kwam met Philadelphia. Uiteindelijk werd David Accam nog de held voor Philadelphia door de winnende 4-3 te scoren.

RED BULLS WINNEN TOPPER TEGEN SPORTING KC

De topper van deze speelronde was die van de Red Bulls tegen Sporting KC. De wedstrijd begon in ieder geval erg spectaculair. Al in de vierde minuut opende Bradley Wright-Phillips de score voor New York, maar vier minuten later scoorde Johnny Russell namens Sporting voor de gelijkmaker. In de 51e minuut kwam Sporting op voorsprong: Roger Espinoza scoorde de 2-1. Daarna kwam New York sterk terug, In de 72e en 79e minuut scoorde Marc Rzatkowski, waardoor de Red Bulls wonnen van Sporting KC!

Coverfoto: Twitter D.C. United