David Beckham op weg naar NFL?

Door

De kans dat David Beckham weer terugkeert in de Verenigde Staten is weer wat toegenomen. De voetballer, die zijn afscheid bij de Los Angeles Galaxy in november 2012 bekend maakte, zou dan echter niet meer op het voetbalveld terugkeren. Becks zou gepolst zijn om als kicker in de NFL aan de slag te gaan.

beckham7_wideweb__470x305,0

De inmiddels 38-jarige Engelsman hing zijn voetbalschoenen afgelopen maand aan de wilgen na een laatste avontuur in Parijs bij Paris St. Germain. Vlak voor zijn vertrek naar de Franse hoofdstad zou Beckham benaderd zijn door een NFL scout of hij interesse zou hebben voor een overstap naar de NFL.

Een hele rare gedachte is het niet. Op sportieve gronden heeft Beckham meer dan vijftien jaar laten zien dat zijn traptechniek van wereldklasse is. Zonder deze traptechniek had hij nooit in vijf landen kunnen excelleren.

In 2007 mocht de Engelsman al even ruiken aan een avontuur in de NFL. Hij kreeg van New Orleans Saints-running back Reggie Bush een clinic over het leven van een RB in de NFL.

Daarnaast zou het qua marketing een sublieme zet zijn. Dat stelt Gijsbregt Brouwer, sportmarketeer en van de eigenaren van SportNext is enthousiast over het idee. ,,David Beckham is een van de grootste mensen in de sport op dit moment, zowel qua financiën, als qua uitstraling als qua “merk”. Recent kwam hij nog op plaats acht in de Forbes lijst van best betaalde atleten voor 2013 met ruim $ 47 miljoen. Dat is niet voor niets. Hij ontstijgt sport en zelfs showbiz. Hij neemt bijna 30 miljoen mensen mee op Facebook, heeft diverse kledinglijnen en een geweldige vrouw die ook haar “mannetje” staat in de media.”

,,Wat het belangrijkste is voor de NFL om Beckham, of misschien breder een voetballer, in dienst te nemen is de koppeling met de rest van de wereld. NFL football blijft een Noordamerikaanse gelegenheid en er is al jaren de wens om een wereldwijd merk te worden. Iemand als Beckham kan dit voor hen doen. Maar aangezien Beckham nu 38 is, zal het wachten zijn op de volgende grote naam. Cristiano Ronaldo misschien?”

Hij hield in november bij de toenadering de boot een beetje af, maar het idee van een speler als Beckham in de NFL is natuurlijk best iets om verder over te fantaseren.

Zijn traptechniek, met welke bal dan ook, staat in ieder geval buiten kijf, getuigende onderstaand filmpje.

1 Reactie
  1. Ruud 10 jaar ago

    Dit zou waanzinnig zijn. Dan wel graag in New York bij de Jets. Sensatie verzekerd

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen