Heat dwingt Game 7 af na zinderende wedstrijd

bannerfinalsafDe Miami Heat hebben dinsdag een allesbeslissende wedstrijd afgedwongen in de NBA Finals. Dankzij een driepunter van Heat-veteraan Ray Allen, met nog iets meer dan vijf seconden op de klok in reguliere speeltijd, ontsnapte de ploeg van coach Erik Spoelstra aan uitschakeling en forceerde Miami een verlenging. Dezelfde Allen zorgde er met twee rake vrije worpen in overtime voor dat de overwinning beklonken werd (103-100) en dat de NBA Finals best of seven series tussen de Heat en San Antonio Spurs donderdag in één wedstrijd wordt beslist.

Behalve Allen hadden Mario Chalmers (twintig punten) en vooral LeBron James een flink aandeel in de overwinning. The King was goed voor een triple-double (32 punten, tien rebounds, elf assists), en zorgde er bijna eigenhandig voor dat Miami in het vierde kwart terugkwam van een achterstand van tien punten. De Spurs hadden die voorsprong voor een groot gedeelte te danken aan Kawhi Leonard (22 punten, maar een cruciale gemiste vrije worp) en hun oude leider Tim Duncan. De 37-jarige center tekende in de eerste helft al voor 25 punten, maar kon dat in de tweede helft niet voortzetten. Hij eindigde de wedstrijd toch nog met dertig punten en achttien rebounds, maar het was uiteindelijk net niet genoeg om de dinsdag de NBA titel te pakken.

Zoals je van ons gewend bent, de toegift. 10 dingen die opvielen tijdens en rondom een zinderende Game 6:

1. De  belangrijkste play van de wedstrijd.

Een geweldige foto net na het schot:

BNGsRMyCEAAPYDL

En in gifvorm:

rayallen3

Let vooral ook op Norris Cole. Die doet een hyper Patty Millsje (als dat al kan).

2. De op een na belangrijkste play van de wedstrijd.

In de laatste seconde van overtime met een 103-100 stand:

bosh_block

3. De op twee na belangrijkste play van de wedstrijd.

MillerThreeOneShoe

Grapje. Dat is gewoon Mike Miller die een drietje maakt zonder schoen.

4. Miller verdiende namelijk wel wat liefde na dit:

5. De op twee na belangrijkste play van de wedstrijd (echt!).

De Spurs waren namelijk nogal boos over deze no call met nog twee seconden te gaan: