2014 NBA Mock Draft 2.0

Door

mockdraft

We zijn halverwege het seizoen, maar er wordt nu al uitgekeken naar een epische basketball zomer. Deze zomer zullen onder andere LeBron James en Carmelo Anthony free agents zijn. Er gaat ook veel aandacht naar de NBA Draft. Na een slechte draft vorig jaar worden we dit jaar verwend met misschien wel één van de beste draft classes ooit. In onze vorige mock draft stond Andrew Wiggins op nummer een, deze week ook?

Waar zou welke speler belanden als op 1 februari de draft zou plaatsvinden.

arrow_up 1. Joel Embiid / Kansas
Positie: Center
Vergelijking: Hakeem Olajuwon

Een speler die een beetje in de schaduw van Wiggins begon aan het seizoen, maar inmiddels een van de beste is in College Basketball. Deze Afrikaanse center kan wel eens een hele mooie carriere krijgen in de NBA. Heeft veel weg van Olajuwon die in 1984 werd gedraft door David Stern, die toen zelf ook debuteerde als commisioner. Het zou toch bijzonder zijn dat 30 jaar later er weer een Afrikaanse center als #1 gedraft gaat worden door een nieuwe commissionair.
Milwaukee Bucks

2. Jabari Parker / Duke
Positie: Small Forward
Vergelijking: Carmelo Anthony

Mister Parker blijft op nummer twee omdat hij zijn niveau constant blijft aanhouden. Akkoord, er zijn al eens mindere wedstrijden geweest in januari en zijn FG% maakte een duik onder de 50. Parker toont echter keer op keer zijn enorme talent als scorer, zowel inside als outside. Daarnaast laat hij zien dat hij ook andere dingen kan, zoals rebounds pakken. De vergelijking met Carmelo Anthony is dan steeds snel gemaakt.
Orlando Magic

arrow_down3. Andrew Wiggins / Kansas
Positie: Small Forward
Vergelijking: Scottie Pippen

Is de hype over? Nee hoor bij lange na niet. Wiggins kende een moeilijke periode, maar begint zich weer te herpakken. Het is nu een kwestie van verbeteren en op een constant niveau blijven spelen. Om de ster te worden in de NBA moet hij nog wat veranderen aan zijn manier van spelen, maar hij komt er wel.
Boston Celtics

arrow_up4. Dante Exum / Australië
Positie: Point Guard
Vergelijking: Anfernee ‘Penny’ Hardaway

Het lijkt er meer en meer op dat Dante Exum meteen de sprong naar de NBA wil maken. De Australiër weet dat hij grof wild is en wil deze kans niet laten passeren. De slanke maar grote point guard heeft dan ook alles om het te maken: puur talent, snelheid, atletisch vermogen, spelinzicht… Hij moet nog veel kracht bijkweken maar deze jongen is amper negentien jaar.
Philadelphia 76ers

arrow_down5. Marcus Smart / Oklahoma State
Positie: Guard
Vergelijking: Russell Westbrook / James Harden

Een hele interessante speler. Heeft de juiste keuze gemaakt om nog een jaar college basketball te spelen, want hij ontwikkelt zich heel goed. De laatste weken misschien niet altijd constant, maar Smart is slim en talentvol gongoeg.
Sacramento Kings

arrow_down6. Julius Randle / Kentucky
Positie: Power Forward
Vergelijking: Jamal Mashburn / Derrick Coleman

Randle duikt van drie naar zes omdat zijn tekortkomingen steeds duidelijker worden. Hij verdedigt niet geweldig, leunt offensief te sterk op zijn kracht (wat hij in de NBA niet zal kunnen), speelt niet bijster intelligent en zorgt voor teveel balverliezen. Randle is een top rebounder en een fysisch beest maar er is meer nodig om het te maken in de NBA. Misschien komt hij er wel met wat video’s van Larry Johnson.
Los Angeles Lakers

arrow_up7. Dario Saric / Kroatië
Positie: Forward
Vergelijking: Toni Kukoc

Een hele slimme speler die op beide Forward-posities kan spelen. Wat hem zo bijzonder maakt is zijn goede passing. Hij heeft dan misschien niet de pass first mentaliteit zoals LeBron, maar Saric weet wel op de juiste moment zijn teamgenoten te vinden. Kan ergens tussen tussen plek 7 en 18 eindigen in de Draft.
Cleveland Cavaliers

arrow_down8. Aaron Gordon / Arizona
Positie: Power Forward
Vergelijking: Kenneth Faried

De Arizona Wildcats zijn het beste team in college en het vooral verdedigende werk van Aaron Gordon is daarvoor deels verantwoordelijk. Gordon gebruikt zijn atletisch vermogen als eerste wapen om tegenstanders af te schrikken en af te stoppen. Ook zijn defensief voetenwerk is al erg ver ontwikkeld. Gordon leeft aanvallend vooral van dunks en assisted buckets. Josh Smith komt snel tevoorschijn als vergelijking, hoewel Gordon nauwelijks blocks laat noteren.
Utah Jazz

arrow_down9. Zach Lavine / UCLA
Positie: Guard
Vergelijking: John Wall

Wat ontwikkelt hij zich fantastisch! Niemand kende hem vorig seizoen, maar LaVine staat definitief op de kaart. Een guard die het heel goed doet voor zijn team en de leider is geworden van UCLA. Heeft nog niet een goede passing om op de point guard positie te spelen, maar dat komt nog wel als hij betere spelers om zich heen heeft staan.
Detroit Pistons

arrow_up10. Rodney Hood / Duke
Positie: Small Forward
Vergelijking: Rashard Lewis

Hood is een nieuwkomer in deze lijst. De ploegmaat van Jabari Parker doet al heel het seizoen zijn ding bij Duke als scorer. Qua lichaamsbouw heeft Hood veel weg van Luol Deng: een tengere forward met een enorme wingspan. Hij is ook nooit out of control en lijkt altijd de beste optie te kiezen voor zijn team. Defensief doet hij goed mee, aanvallend is hij met momenten een nachtmerrie.
Denver Nuggets

Ook leuk om te lezen