SNF: Cowboys winnen met X-factor na overtime van Eagles

Door

bryant

Een mooi toetje na een prachtige NFL-dag: Sunday Night Football. Geheel in lijn met de andere wedstrijden was het buitengewoon spannend op primetime. De Dallas Cowboys beslisten pas in overtime de thriller tegen de Philadelphia Eagles in hun voordeel. Jason Witten zorgde voor de eindstand met een walk-off touchdown 29-23.

Grote drie bij Dallas

Dat de Cowboys op dat moment nog in de wedstrijd zaten was te danken aan de grote drie bij Dallas: Ezekiel Elliott, Dak Prescott én Dez Bryant. De terugkeer van wide receiver Bryant (113 yards) kwam op het juiste moment voor de rookies, die wel degelijk moeite hadden met de stugge Eagles. Diep in het vierde kwart moesten de Cowboys nog zeven punten scoren om op gelijke hoogte te komen. Het was het moment voor Prescott om de X-factor weer in het spel te betrekken.

Rookie-quarterbacks genot om naar te kijken

Dak Prescott won de wedstrijd en gooide 287 yards en 2 touchdown passes (waaronder de winnende), toch liet ook Carson Wentz weer van zich horen. Gezien de mindere omstandigheden (geen Dallas O-line voor zijn neus en mindere wapens in zijn offense) waar hij mee moet werken deed de quarterback niet veel onder voor zijn collega. Wentz gooide in tegenstelling tot Prescott geen interceptie en was buitengewoon zuinig op het balbezit. Liefst 32 van zijn 43 passes kwamen aan. Onderscheid is wel dat Wentz veel meer korte passes gooit dan zijn tegenhanger van Dallas.

Maar Wentz brengt zijn team uiteindelijk ook richting de endzone en komt dan met dit soort passes.

Cowboys kunnen dit seizoen al oogsten, Eagles moeten geduld hebben

De Cowboys nemen door de zege afstand van de concurrentie in NFC East. Met 6-1 hebben ze een buffer van twee overwinningen naar Philadelphia, New York en Washington. Daarmee zijn ze dé play-off contender in de NFC. Voor de Eagles zal deelname aan het postseason waarschijnlijk nog net niet haalbaar zijn. Het ontbreekt Philadelphia nog aan een paar offensieve playmakers.

Foto: twitter

Ook leuk om te lezen