NFL update: Charles blijft sukkelen met blessures

Door

Kansas City Chiefs v Oakland Raiders

We zijn zowat halfweg het seizoen en net als de voorbije weken, eist ook deze speeldag enkele slachtoffers in de fysiek veeleisende competitie die de NFL is. Hieronder lijsten we de belangrijkste blessuregevallen voor u op in ons wekelijkse overzicht.

Kansas City in de hoek waar de klappen vallen
Het is niet het seizoen van Jamaal Charles. De top running back kwam dit seizoen nog maar tijdens drie wedstrijden in actie doordat hij last blijft ondervinden van een aanslepende knieblessure die hij vorig seizoen opliep. Ook zondag (winst op bezoek bij de Indianapolis Colts) kwam Charles niet in actie. Coach Andy Reid gaf na die wedstrijd meer uitleg (zijn reactie lees je hieronder of kun je hier bekijken).

Jamaal kwam vandaag niet in actie en gaat morgen (maandag, nvdr) opnieuw langs bij dokter James Andrews. Zijn knie wordt er nog één keer grondig onderzocht. We krijgen die knie maar niet op het niveau dat Charles nodig heeft om in actie te komen. We springen hier voorzichtig mee om

Meer slecht nieuws volgde zondag in de wedstrijd tegen de Colts. Toen verliet namelijk Charles’ belangrijkste vervanger, Spencer Ware, de wedstrijd met een hersenschudding.

Alsof dat alles nog niet volstond, verliet ook quarterback Alex Smith het veld met een hersenschudding. In het derde quarter gleed de spelverdeler tegen het veld toen hij het op een lopen had gezet. Daarbij kwam hij in aanraking met Coltsverdediger Edwin Jackson en sloeg zijn hoofd hard tegen de grond. Beelden van de actie vind je hier. Nick Foles nam het over en haalde gooide uiteindelijk 16 rake passes op 22 pogingen, goed voor 223 yards en twee touchdowns.

Broncos defensive coordinator krijgt serieuze klap
Defensive coordinator van de Denver Broncos, Wade Phillips, kreeg tijdens de overwinning op de San Diego Chargers, een serieuze klap te verwerken toen hij omver werd gelopen door Chargers running back Mevlin Gordon. Die laatste was in volle snelheid het duel met Broncos cornerback Bradley Roby aan het uitvechten en had Philips niet zien staan langs de zijlijn. Hieronder vind je beelden van de hit.

Phillips werd lang verzorgd langs de zijlijn en uiteindelijk naar het ziekenhuis overgebracht. Na de wedstrijd mocht hij weer vertrekken. Ondanks berichten dat Philips zijn kruisbanden zou gescheurd hebben of een gebroken been opliep, lijkt hij volledig in orde en wordt hij deze week opnieuw op het trainingsveld verwacht in Denver.

Overige blessures
Oakland Raiders cornerback Sean Smith verliet het veld met een schouderblessure in de overwinning bij de Tampa Bay Buccaneers. Hun tegenstanders zagen dan weer running back Jacquizz Rodgers uitvallen met een voetblessure.

Dallas Cowboys safety Barry Church liep dan weer een armblessure op in de tweede helft van de overwinning tegen de Philadelphia Eagles. Hij keerde, net als cornerback Morris Claiborne (liesblessure), niet meer terug uit de kleedkamer. Dit was ook het geval voor hun tegenstander, Philadelphia Eagles guard Allen Barbre, die binnen bleef met een hamstringblessure.

Denver Broncos cornerback Kayvon Webster bezeerde zich aan de hamstrings, net als Buffalo Bills linebacker Lorenzo Alexander. De Bills zagen bovendien ook receiver Brandon Tate binnen blijven met een hersenschudding. De foto hieronder toont hoe hard hij geraakt werd…

Carolina Panthers center Ryan Kalil (schouder) en linebacker Shaq Thompson (knie) verlieten dan weer voortijdig het veld in de overwinning tegen de Arizona Cardinals, die safety Tyrann Mathieu zagen uitvallen met een geblesseerde schouder.

Houston Texans wide receiver Jaelen Strong (enkel), safety Lonnie Ballentine (lies), nose tackle Vince Wilfork (lies) en wide receiver Will Fuller (onderbeenblessure) haalden ook allemaal het einde van de wedstrijd niet in hun overwinning over de Detroit Lions.

De Atlanta Falcons zagen in hun spannende overwinning tegen de Green Bay Packers dan weer tight end Jacob Tamme uitvallen met last aan de schouder.

Photo: Getty Images

Ook leuk om te lezen