Brees-loze Saints blijven perfect, Jackson schittert

Door

De late games op zondag hadden een aantal verrassingen in petto. De Bears-defensie zakte finaal door het ijs tegen Teddy Bridgewater en de New Orleans Saints. Lamar Jackson -en niet Russell Wilson- was de betere quarterback in het duel tussen de Baltimore Ravens en de Seattle Seahawks. De LA Chargers verloren ook opnieuw. Op zich niet zo verrassend, al was de manier waarop op z’n minst opmerkelijk te noemen. De Dallas Cowboys ten slotte hielden weinig verrassend de zege thuis tegen divisierivaal Philadelphia Eagles.


BRIDGEWATER BLIJFT PERFECT IN ZEGE BIJ CHICAGO

New Orleans Saints @ Chicago Bears | 36 – 25


De New Orleans Saints zouden zonder hun quarterback en leider Drew Brees instorten als een kaartenhuisje. Dat werd althans beweerd toen Brees het veld verliet met een handblessure op 15 september. We zijn nu vijf weken verder met back-up quarterback Teddy Bridgewater under center en de Saints zijn nog steeds ongeslagen. Ook de Chicago Bears konden, in eigen huis nota bene, geen vuist maken tegen het team van head coach Sean Payton.

GEEN OFFENSE TE BESPEUREN

Vooral offensief was Chicago nergens tegen de Saints. Mitchell Trubisky wilde laten zien dat hij helemaal terug is na een korte afwezigheid, maar hij liet vooral zien dat hij misschien niet het antwoord is waar de Bears naar op zoek zijn. Trubisky vond op geen enkel moment zijn ritme en sloeg er niet in de motor op gang te krijgen. Het enige lichtpuntje in de eerste helft voor de Bears was een schitterende punt return van Cordarrelle Patterson. Patterson sprintte 102 yards en ontweek alles en iedereen op weg naar een touchdown.

BRIDGEWATER DOET WAT HIJ MOET DOEN

Waar de Bears-defensie haar team nog in de wedstrijd hield in de eerste helft, lukte ook dat niet meer in de tweede helft. In de eerste drive van het derde kwart beukte Bridgewater de poorten open met een schitterende die pass naar Tedd Ginn. Running back Latavius Murray nam de bal vervolgens aan vanop de 1-yardlijn en scoorde de touchdown. De Saints klommen op voorsprong en keken niet meer om. Bridgewater bereikte ook nog die andere quarterback en manusje-van-alles Taysom Hill in de eindzone voor een touchdown.

De Bears konden toch nog wat punten op het bord zetten in garbage time en lukten zelfs een onside kick, maar het kwam allemaal veel te laat. Het team staat nu 3-3 en kijkt al tegen een achterstand van drie games aan op de leider in de NFC North, de Green Bay Packers. De Saints van hun kant laten zien dat ze zonder twijfel een Super Bowl-kandidaat zijn. Back-up QB Bridgewater houdt het schip perfect drijvende terwijl kapitein Drew Brees zijn tijd kan nemen om 100% fit te geraken en een gooi te doen naar een tweede ring.


LAMAR EN RAVENS-D TE GOED VOOR SEAHAWKS

Baltimore Ravens @ Seattle Seahawks | 30 – 16


Op een koude en uitgeregende zondagnamiddag in Seattle stonden twee van de meest opvallende quarterbacks van het seizoensbegin tegenover elkaar. Russell Wilson en zijn Seahawks ontvingen Lamar Jackson en de Baltimore Ravens. Het werd ietwat verrassend deze laatste die de schijnwerpers naar zich toe trok. Jackson rende voor 116 yards en liep een touchdown binnen. Ook de defensie van Baltimore was op de afspraak met twee defensieve touchdowns.

ZELDZAAM FOUTJE WILSON

In de eerste helft gooide Russell Wilson een zeldzame interceptie, wat een eerste defensieve touchdown opleverde voor de Ravens. Het was nieuwe cornerback Marcus Peters die het klusje klaarde voor zijn nieuwe team. Een uitstekende binnenkomer dus. Voor het overige was het een erg gelijkopgaande eerste helft en werd er met een gelijke stand de rust in gegaan.

JACKSON ZET DE MOTOR AAN

Na de koffie zag Lamar Jackson zijn tijd gekomen. Hij zette zijn benen aan het werk en vond de gaten in de Seattle-defensie om het verschil te maken. Jackson liep in het begin van het derde kwart zelf een touchdown binnen en maakte nadien nog een paar keer gebruik van zijn snelheid om Baltimore in positie te brengen voor minstens een field goal.

De Ravens gooiden de wedstrijd helemaal in het slot met een tweede defensieve touchdown. Receiver DK Metcalf liet een pass onbegrijpelijk vallen en Marlon Humphrey pikte de vrije bal op om er rustig de eindzone mee in te lopen. Voor een keer sloegen de Seahawks er niet in een comeback in elkaar te knutselen en de Ravens gingen met een belangrijke zege terug richting Baltimore.


OVERIGE DUELS


Los Angeles Chargers @ Tennessee Titans 20 – 23
In Nashville, Tennessee vonden de LA Chargers een nieuwe manier om te verliezen. Running back Melvin Gordon kreeg maar liefst drie kansen om met nog enkele seconden op de klok de voorsprong te verzekeren vanop de 1-yardlijn. Tweemaal kreeg hij eerst een touchdown die vervolgens werd geannuleerd na de herhaling. De derde keer verloor Gordon zelfs de bal aan de Titans-defensie. Ryan Tannehill pikt zo zijn eerste zege op als starter bij de Titans, terwijl de implosie van de Chargers compleet lijkt.

Philadelphia Eagles @ Dallas Cowboys 10 – 37
De Dallas Cowboys hebben de leiding veroverd in de NFC East. Tegen divisierivaal Philadelphia zagen we eindelijk nog eens al het goede van het seizoensbegin terug. Dak Prescott gooide een touchdown en rende er zelf een binnen. Ezekiel Elliott liep de Eagles-defensie aan flarden met 111 rushing yards en een rushing touchdown en de Cowboys-defensie liet amper wat offense toe van Carson Wentz en de Eagles. De Dallas Cowboys eisen met deze zege opnieuw de favorietenrol op in de NFC East.

Coverfoto: Mark Black/Associated Press

Ook leuk om te lezen