Broncos releasen Mays en moeten Miller vier wedstrijden missen

Door

Chicago Bears v Denver BroncosHet toch al niet vlekkeloze offseason van de Denver Broncos heeft een paar nieuwe deuken opgelopen. Broncos linebacker Von Miller krijgt vier wedstrijden schorsing aan zijn broek. Het is nog niet helemaal duidelijk waarvoor, maar ergens gedurende de voorbije maanden is een drugstest positief uitgevallen. Het kan daarbij gaan om stimulerende middelen, maar ook zomaar om bijvoorbeeld wiet. Vorige week nog werden twee invloedrijke medewerkers binnen de organisatie, Matt Russell en Tom Heckert geschorst omdat ze allebei met veel drank op achter het stuur zaten. De schorsing van Miller is uiteraard nog een gradatie schadelijker voor de Broncos.

Miller is, zeker na het vertrek van Elvis Dumervil naar de Baltimore Ravens, de belangrijkste steunpilaar van de voorste zeven verdedigers. Zijn gemis zal duidelijk voelbaar zijn wanneer de Broncos uitgerekend tegen Baltimore – en dus Dumervil – de openingswedstrijd van het aanstaande seizoen spelen. Eerder al trokken de Broncos Shaun Phillips aan die overkomt van de San Diego Chargers. Hij zou nu zomaar eens starter kunnen worden, waar hij toch echt als reserve werd gehaald. Miller zelf heeft ondertussen laten weten “niets verkeerd te hebben gedaan” en is teleurgesteld dat Denver het trainingskamp moet aanvangen zonder hem.

Cincinnati Bengals v Denver BroncosJoe Mays zal geen rol gaan spelen in de eventuele vervanging van Miller. De Broncos namen gisteren, een dag na het nieuws over Miller, afscheid van de middle linebacker. Mays tekende voor het seizoen 2012 nog een driejarig contract ter waarde van twaalf miljoen dollar. De Broncos hadden veel vertrouwen in hem, maar Mays speelde – op zijn zachtst gezegd – een ongelukkig seizoen. Hij werd voor één wedstrijd geschorst, kreeg een boete voor een ‘illegal hit’ jegens Houston Texans quarterback Matt Shaub en verloor ook nog eens zijn basisplaats na een belabberde prestatie in de verloren wedstrijd in en tegen New England. En eind oktober vorig jaar brak Mays zijn been en enkel tijdens het vierde kwart van de wedstrijd tegen New Orleans. Mays werd veelvuldig ingezet als wisselgeld tijdens de laatste draft, maar geen enkel team bleek uiteindelijk geïnteresseerd in een ruil.

Overig nieuws:

Buffalo Bills v San Francisco 49ers– De Buffalo Bills hebben afscheid genomen van defensive end Mark Anderson die vorig jaar nog met gejuich werd binnengehaald in free agency. Anderson sukkelde het hele seizoen met een knieblessure en moest uiteindelijk meerdere malen onder het mes. Bills defensive coordinator Mike Pettine ziet nu dus schijnbaar geen heil meer in samenwerking met Anderson en zal zijn energie stoppen in Jerry Hughes die overkwam van de Indianapolis Colts tijdens offseason.

Cleveland Browns v Indianapolis ColtsPeyton Hillis en de Tampa Bay Buccaneers zijn een eenjarig contract overeengekomen. De Bucs gaan Hillis het minimumsalaris betalen. Het team uit Florida kon nog wel een goede back-up gebruiken achter Doug Martin nadat LaGarrette Blount tijdens de draft werd getrade met de New England Patriots. Hillis speelde een fantastisch seizoen in 2010 (Cleveland Browns) dat hem zelfs een plaatsje opleverde op de cover van “Madden.” Hij speelde afgelopen jaar een onopvallend seizoen voor de Kansas City Chiefs, maar is voor een bescheiden loon verder een prima tweede running back voor de Buccaneers. Cornerback Darrelle Revis, die overkwam van de New York Jets is ondertussen fit bevonden en zal dus vanaf de start meedoen aan het trainingskamp.

Super Bowl XLVII - Baltimore Ravens v San Francisco 49ers– Eén van de sterren van de laatste Super Bowl, Baltimore Ravens wide receiver Jacoby Jones, heeft zijn conditie nog niet op orde. En dat is een probleem voor de Ravens. Hij zal uiteindelijk wel slagen voor zijn tests, maar het spreekt niet in zijn voordeel. De receiver die tijdens offseason meedeed aan “Dancing With the Stars” zou zomaar eens de No. 2 receiver in Baltimore kunnen worden, maar kon het toen hij nog voor de Houston Texans speelde in die rol niet laten zien. Geen heel goed voorteken, maar er is nog een aantal weken te gaan tot het reguliere seizoen van start gaat. De Ravens hebben naast Torrey Smith en Jones geen ervaren receivers in hun selectie.

Super Bowl XLVI– De Indianapolis Colts hebben safety John Boyett op de ‘Non-Football Injury List’ en running back Ahmad Bradshaw op de ‘Physically Unable to Perform List’ geplaatst. Boyett werd tijdens de zesde ronde door de Colts gekozen in de laatste draft. Boyett maakte indruk tijdens zijn collegeperiode op Oregon. Bradshaw kwam op 11 juni over van de New York Giants, waar hij zes seizoenen speelde. De gevierde running back onderging een operatie aan zijn voet, het lijkt er dus op dat de Colts het rustig aan doen met hem. Boyett kende ook blessures, aan zijn knieën, en krijgt dus de tijd om te herstellen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen