COLUMN: Homofoob

Door

‘Do you like girls?’

Dat vroegen meerdere NFL teams tijdens de Combine in sollicitatiegesprekken aan hun mogelijk toekomstige spelers. Of ze op meisjes vallen. Oftewel, met andere woorden, of ze homo zijn.

Het was natuurlijk het resultaat van het gedoe rond Manti Te’o en zijn verzonnen (en toen dode) vriendinnetje – waarvan nog steeds niet duidelijk is of zij bij hem ontsproten was of bij zijn neef. Er gaan theoriëen rond dat Te’o homo is en een meisje nodig had om zich achter te verschuilen. Want een homoseksuele prof in Amerika’s mannelijkste sport, dat kan nog steeds niet.

De één sprak schande van de slechtverhulde vraag naar sexualiteit. De ander vond het doodnormaal. Normaal dat het een werkgever iets aangaat wat je doet of laat en met wie, en van welk geslacht. Normaal dat een club zoiets vraagt omdat er werkvloer gedeeld wordt, waarin men nou eenmaal naakt is. Normaal dat er vanuit gegaan wordt dat seksualiteit van invloed is op prestaties, vooral in een sport waar de tolerantie van pijn centraal staat.

Klik hier om de volledige column te lezen.

Homofoob

Ook leuk om te lezen