Meulens: ‘Momentum is aan onze kant’

Door

050313_hensley_meulensTevredenheid en blijdschap overheerst bij Oranje na de 6-2 zege op Cuba. Defensief zat het goed én ook aan slag was Nederland sterk. Wat Hensley Meulens betreft, had zijn ploeg wel efficiënter moeten zijn op de honken. “We hebben vandaag goed geslagen”, constateerde de Nederlandse manager. “Maar we hadden meer runs moeten scoren. We hadden in de zevende inning de honken vol met nul outs en toch wisten we niet te scoren.”

Met het noemen van het minpuntje probeerde  Meulens de euforie wat te temperen en kritisch te zijn op de prestatie van vanmorgen vroeg. Teveel kansen laten liggen, kan straks tegen Chinese Taipei of Japan dodelijk zijn. “We zullen goed moeten spelen om de volgende tegenstander te kunnen verslaan.”

Verder was hij meer dan tevreden over zijn ploeg. “Dit is een prachtig moment voor ons land. Het momentum is aan onze kant. Daarnaast spelen onze jongens fantastisch. Ze weten de druk eraf te halen bij de pitching door eerst te scoren en defensief niks weg te geven.”

Winnende werper Diegomar Markwell roemde vooral de verdediging, die hem onder meer met vijf keer een dubbelspel flink steunde. “Ik kon altijd bouwen op mijn defensie. Na de eerste drie innings paste ik me aan en gooide ik de ballen laag. Daarna probeerde ik zoveel mogelijk outs te krijgen om ons in de positie te brengen om het duel te winnen”, zei de 32-jarige werper.

Grote man aan Nederlandse zijde was Jonathan Schoop. De 21-jarige, die  in de MLB onder contract staat bij de Baltimore Orioles sloeg 3-6, met een three-run homer en nog een RBI-double. Bescheiden keek hij terug op z’n wedstrijd. “Misschien zag ik de bal gewoon goed. Ik probeerde de bal in het spel te krijgen.”

Victor Mesa, Cuba’s manager, baalde na afloop flink van de nederlaag en toonde zich een slecht verliezer. “Om eerlijk te zijn vind ik het Nederlandse team helemaal niet zo goed.” Het goede verdedigingswerk van Oranje kostte zijn ploeg vier of runs; iets wat Mesa blijkbaar niet zo goed kon verkroppen.

Ook leuk om te lezen