Kings verslaan Clippers voor het eerst in twee jaar

1recap1

Los Angeles Clippers @ Sacramento Kings, 101-116

De Clippers verkeren niet in grootse vorm. Dat werd vannacht in Sacramento maar weer eens duidelijk. Los Angeles leed alweer zijn vierde nederlaag in de laatste zeven duels. De Clippers, die al twee jaar niet meer hadden verloren van de Kings, werden in het vierde kwart overrompeld door een sterk spelende Marcus Thornton (25 punten) en Toney Douglas, die 17 van zijn 19 punten in het laatste kwart noteerde en ook drie driepunters achter elkaar maakte.

Drie kwarten lang leek er niets aan de hand voor LA. De ploeg van coach Vinny Del Negro bouwde een voorsprong op van acht punten, maar met nog elf minuten te spelen kwam de ommekeer. Sacramento scoorde dertien punten op een rij en zette door. Naast Thornton en Douglas waren ook Tyreke Evans en DeMarcus Cousins op dreef voor de Kings. Beide spelers kwamen tot 17 punten. Cousins voegde daar nog 11 punten aan toe. Blake Griffin werd topscorer bij de Clippers met 26 punten. Chris Paul was goed voor 11 punten en 15 assists.

Orlando Magic @ Indiana Pacers, 73-95

Geen verrassing in Indiana vannacht. De Pacers, die het voor de tweede keer op een rij moesten stellen zonder David West (rugblessure), kenden geen moeite met een van de zwakste ploegen in de NBA. Bij rust was het verschil al opgelopen tot dertien punten en na de pauze werd de voorsprong alleen maar groter. Tyler Hansbrough, de vervanger van West, speelde een uitstekende wedstrijd met 14 punten en 14 rebounds. Paul George eindigde met 19 punten en vijf rebounds. De Magic zijn geen schim meer van het team dat vorig jaar nog de play-offs haalde en in de eerste ronde verloor van de Pacers. Vier van de vijf topscorers van vorig jaar zijn er niet meer bij. Illustratief is het gebrek aan scorend vermogen. Alleen Moe Harkless en Arron Afflalo haalden tegen Indiana dubbele cijfers. Beide spelers bleven echter steken op tien punten.

Portland Trail Blazers @ Milwaukee Bucks, 95-102

Een sterke eerste helft was voldoende voor de Bucks om zich voor de vierde keer op een rij te ontdoen van Portland. Milwaukee liep al vroeg uit en leidde na twee kwarten met 58-31, maar onder leiding van Wesley Matthews (28 punten) en LaMarcus Aldrigde (21 punten, 14 rebounds) maakten de Blazers er na de rust nog een wedstrijd van. Met nog een kleine drie minuten te spelen bracht forward Nicolas Batum met een driepunter het verschil terug tot acht punten (96-88), maar Milwaukee hield stand. Brandon Jennings had 24 punten. Monta Ellis kwam tot 21 punten voor de Bucks, die in de Eastern Conference een comfortabele voorsprong van acht wedstrijden hebben op het als negende gerangschikte Philadelphia.