Schneider helpt Canucks langs Blues

St. Louis Blues v Vancouver Canucks

In de Western Conference stonden gisteren drie wedstrijden op het programma, waaronder de Blues tegen de Canucks die elkaar ontmoetten in Vancouver. Een belangrijk duel voor beide teams, want ze ontlopen elkaar weinig op de ranglijst. De Canucks wisten het thuisvoordeel uit te buiten en dankzij een goeie eerste periode van goalie Cory Schneider wonnen ze van de Blues: 3-2.

Schneider

De eerste periode van de wedstrijd stond volledig in het teken van de sterk spelende Canucks goalie Cory Schneider. Schneider, die voor het eerst sinds negen dagen weer eens startte, was de enige reden waarom Vancouver aan het eind van de eerste 20 minuten nog niet op een flinke achterstand stond. De Blues combineerden simpel door de zwakke verdediging van de Canucks, maar telkens was daar weer Cory Schneider.

In de tweede periode was het eenrichtingsverkeer echter de andere kant op; al vroeg kwamen de Canucks dankzij een verwoestend schot van Jannik Hansen op voorsprong. Twee minuten later was het opnieuw raak voor de Canucks, dit keer was het Daniel Sedin die de puck achter goalie Jake Allen wist te krijgen. De Canucks wisten de voorsprong nog in de tweede periode verder uit te bouwen; Dale Weise tekende voor de 3-0.

De Canucks vielen toch weer terug in hun spel van de eerste periode, waardoor de Blues weer kansen kregen. Na bijna zes minuten gespeeld te hebben in de derde periode was het dan eindelijk raak voor St. Louis: 3-1. Toen Patrik Berglund een kleine zeven minuten voor tijd voor de 3-2 tekende, was de spanning weer helemaal terug. Schneider had in de laatste seconde van de wedstrijd nog een mooie save en daardoor hield Vancouver stand.

In de andere wedstrijden wisten de LA Kings thuis te winnen van de Phoenix Coyotes, het werd 3-2. De Columbus Blue Jackets wisten de Nashville Predators met 4-3 opzij te zetten.