MLB Playoff Picture: Hevige strijd in NL West

Door

 

De laatste maanden van het baseball-seizoen zijn aangebroken. Richard van Welie bekijkt het wel en wee in play-off contention land. Deze week: de hevige strijd tussen de Giants en Dodgers en de NL West en de spanning in de NL Wild Card race.

Playoff picture

 

Op dit moment is de National League West de spannendste league in de Majors met twee teams die nog volledig in de strijd zijn voor de divisietitel en één team dat nog enigszins op het vinkentouw zit. Na een grote inhaalslag staan de LA Dodgers nu bovenaan, op de voet gevolgd door de San Francisco Giants (halve wedstrijd achterstand), terwijl de Arizona Diamondbacks met een achterstand van vijfeneenhalve wedstrijd alleen nog maar kunnen hopen op een slechte serie van de twee teams boven hen.

Dopingzondaar

Zowel de Dodgers als de Giants hebben alles op alles gezet met betrekking tot het binnenhalen van de titel in de NL West. Zo versterkte LA zich voor het sluiten van de transfermarkt onder anderen met Hanley Ramirez en Shane Victorino, terwijl SanFran in de persoon van Hunter Pence ook een sterke bat aan hun lineup toevoegde.

Des te zuurder is het dus voor de Giants dat afgelopen woensdag bekend werd dat hun beste speler dit seizoen zich niet aan de regels had gehouden. Melky Cabrera (tweede in de league op basis van zowel slaggemiddelde (.346) als runs (84)) had het verboden middel testosteron gebruikt en is nu voor vijftig wedstrijden geschorst. Aangezien het reguliere seizoen nog maar 45 wedstrijden duurt voor de ploeg uit San Francisco, betekent dit dus dat hij geen bijdrage meer kan leveren in de strijd om de divisietitel.

Eveneens spanning in NL Wild Card race

Dat de twee grote rivalen zichzelf danig versterkten, is natuurlijk niet vreemd. Winst in de divisie betekent immers directe plaatsing voor de playoffs, terwijl de nummer twee lang niet zeker is van een wildcard. Net als in de American League is het op dit gebied hier ook razendspannend met vier ploegen die om twee tickets strijden.

De Atlanta Braves hebben nog wel een voorsprong van vier wedstrijden maar de Pittsburgh Pirates, de St. Louis Cardinals en de Giants hebben op dit moment nagenoeg dezelfde record. San Francisco moet alle sores rondom Cabrera dus snel achter zich laten en voor de volle honderd procent de strijd met de Dodgers aangaan voor directe plaatsing voor de playoffs en om zo (het missen van een van) de wildcards te ontlopen. General Manager van de Giants, Brian Sabean, heeft al laten weten dat het team niet een vervanger voor Cabrera zal gaan aantrekken, dus de ploeg zal dit met de huidige selectie voor elkaar moeten zien te krijgen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen